voetbalzone

‘Ajax scout in Argentinië en praat in Amsterdam met zaakwaarnemer’

Gijs Freriks09 apr 2018, 06:55
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2018, 06:55
Advertentie

Ajax verzekerde zich voor komend seizoen al van de komst van Perr Schuurs en Hassane Bandé, maar de kans is groot dat het daar niet bij blijft. De Telegraaf schrijft dat hoofdscout Henk Veldmate donderdag en in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig was bij wedstrijden van Boca Juniors.

Veldmate zat tijdens de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Junior FC (1-0 winst) en het competitieduel met Defensa y Justicia (1-2 verlies) op de tribune voor Lisandro Magallán. De 24-jarige centrale verdediger deed in beide wedstrijden negentig minuten mee en is naar verluidt al langer in beeld bij de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Magallán werd in oktober voor het eerst in verband gebracht met Ajax en in januari zou hij een aanbieding van de Amsterdammers hebben afgewezen, claimde journalist Álvaro Riera Carbo van Radio Caravana. De voormalig jeugdinternational van Argentinië maakte in 2012 de overstap van Gimnasia naar Boca en speelde er tot dusverre 51 wedstrijden.

Magallán is echter niet de enige optie voor directeur spelersbeleid Marc Overmars, vervolgt het dagblad. Hij heeft namelijk (vrijblijvend) gesproken met Eduardo Hernández, de zaakwaarnemer van Edson Álvarez. Laatstgenoemde is een twintigjarige Mexicaanse stopper die 55 wedstrijden in de benen heeft zitten voor CF América. Álvarez, negenvoudig international, heeft bij zijn club nog een contract tot de zomer van 2022.

Bezig met laden …