voetbalzone

Ajax slaat grote slag en weet toptalent tot medio 2028 te binden

Wessel Antes20 jul 2023, 13:43
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 13:43
Advertentie

Silvano Vos gaat zijn aflopende verbintenis bij Ajax tot medio 2028 verlengen, zo meldt Voetbal International. De Amsterdammers zijn er volledig uit met de achttienjarige middenvelder, van wie dit seizoen veel wordt verwacht. Vos gaat zijn handtekening zetten onder een contract met de maximale looptijd voor een verbintenis bij Ajax, wat volgens journalist Reon Boeringa laat zien dat technisch directeur Sven Mislintat vertrouwen heeft in de pupil. Tot dusver speelde Vos drie officiële wedstrijden in Ajax 1.

Vos, een geboren Amsterdammer, speelt al sinds juli 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. De rechtsbenige jeugdinternational staat bekend als een van de grootste talenten van zijn generatie. De middenvelder debuteerde dit kalenderjaar onder trainer John Heitinga in de hoofdmacht van Ajax, tijdens de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Vervolgens kwam hij ook als invaller in actie tegen FC Emmen (3-1 winst) en tijdens de verloren bekerfinale tegen PSV (1-1, 3-4 na strafschoppen).

Momenteel behoort Vos ook tot de selectie van hoofdtrainer Maurice Steijn. Tijdens het gewonnen oefenduel met Shakhtar Donetsk (3-0) deed de middenvelder 29 minuten mee, terwijl hij tegen FC Den Bosch (2-2) een hele helft speelde. Verwacht wordt dat Vos onderdeel zal blijven van de hoofdmacht van Ajax. Mogelijk gaat hij wel nog wedstrijden spelen in het beloftenelftal. Tot dusver staat de teller voor Jong Ajax op 36 officiële wedstrijden, waarin Vos goed was voor 5 doelpunten en 4 assists.

In gesprek met Voetbalzone gaf Vos eind mei aan wat hij van het komende seizoen verwacht. “Ik wil volgend seizoen meer minuten maken in het eerste en dan kijken we wel hoe het loopt. Ik wil een vaste waarde worden in Ajax 1, daar ga ik nu voor strijden.” Vos gaf verder aan dat hij verwacht een kans te krijgen. “Er gaan een paar spelers weg, dus ik moet gewoon mijn kansen pakken. Ik moet blijven werken op trainingen en dan zien we het vanzelf. Als ik minuten krijg moet ik het gewoon laten zien.”

Bezig met laden …