Olivier Aertssen, Marco ReusImago

Ajax slijt jonge verdediger elders in de Eredivisie: sc Heerenveen vist achter het net

Lars Capiau23 aug 2024, 10:22
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2024, 10:22
Advertentie

Olivier Aertssen gaat aan de slag in de Eredivisie. De twintigjarige verdediger van Ajax verkast naar PEC Zwolle. Dat meldt Mike Verweij vrijdag namens De Telegraaf.

Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad ontvangen de Amsterdammers 150.000 euro voor de diensten van de verdediger, die een driejarig contract gaat tekenen in Zwolle.

Bovendien beschikt de Overijsselse ploeg over de optie om het contract van Aertssen met een jaar te verlengen. Het is de tweede keer dat PEC bij Ajax shopt deze window.

Gerry Hamstra is sinds dit seizoen de technisch directeur bij Zwolle, een functie die hij eerder al vervulde bij Ajax. Hamstra haalde eerder Tristan Gooijer al naar de club, maar de negentienjarige verdediger liep al vroeg in het seizoen een zware knieblessure op en ligt zodoende langdurig uit de roulatie.

Met Aertssen, die tot medio 2025 vastlag in de Johan Cruijff Arena, vist Hamstra opnieuw in de Amsterdamse vijver. De 1 meter 84 lange centrumverdediger kon volgens Verweij ook naar sc Heerenveen, maar de Friezen grijpen mis.

De international van Oranje Onder 19 debuteerde in de januarimaand van 2023 voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. In het bekerduel met FC Den Bosch deed hij toen ruim twintig minuten mee.

Het zou voor Aertssen zijn enige duel ooit in het eerste elftal worden. De jongeling maakte in de hoofdstad vooral zijn minuten bij Jong Ajax, waar hij 63 duels afwerkte en met regelmaat de aanvoerdersband droeg.

Bezig met laden …