voetbalzone

‘Ajax stunt niet tegen Barcelona en vreest einde CL-avontuur’

Gijs Freriks25 nov 2013, 23:15
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2013, 23:15
Advertentie

Ajax staat voor een cruciale wedstrijd in de Champions League. Als de ploeg van Frank de Boer in het miljoenenbal wil overleven, is een goed resultaat tegen Barcelona een must. Als de Amsterdammers dinsdagavond in eigen huis verliezen en AC Milan drie punten uit Schotland meeneemt, is het Champions League-avontuur van de regerend Nederlands landskampioen voorbij.

/

Of Ajax in staat is een goed resultaat te behalen tegen los Azulgrana, reageert een groot deel van het voetbalpubliek negatief. De afgelopen dagen kon op de frontpage van Voetbalzone gestemd worden op de poll Welke uitslag verwacht je bij de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Barcelona? en 56 procent verwacht dat de bezoekers van Gerardo Martino met de driepunter aan de haal zullen gaan. Meer dan een derde van de stemmers, 36 procent, verwacht zelfs een ‘ruime nederlaag’ voor de enige vertegenwoordiger van Nederland in de Champions League.

Dertig procent van de bijna 11.000 stemmers denkt dat Ajax gaat stunten en de drie punten in de Amsterdam ArenA weet te houden. Barcelona won in Camp Nou met 4-0 van Ajax, door een hattrick van Lionel Messi. De Argentijn is er dinsdag niet bij. Op het moment staan De Boer en consorten op de derde plaats in Groep H, met vier punten. Barcelona gaat met tien punten aan de leiding, AC Milan volgt met vijf punten en Celtic is met drie punten de hekkensluiter. Ajax gaat op 11 december op bezoek in San Siro.

Bezig met laden …