voetbalzone

Ajax-talent (18) sleept half jaar na komst al nieuw contract in de wacht

Rian Rosendaal30 jun 2023, 21:41
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 21:41
Advertentie

Mika Godts draagt ook de komende jaren het shirt van Ajax. De multifunctionele Belgische aanvaller (18) is vrijdag tot een akkoord gekomen met de Amsterdamse club over verlenging van zijn tot medio 2025 lopende contract in de Johan Cruijff ArenA. De nieuwe verbintenis van Godts bij Ajax gaat in op 1 juli en heeft een looptijd van vier seizoenen.

Godts maakte naam in de jeugdopleiding van KRC Genk, waardoor hij in het vizier kwam van de scouts van Ajax. De talentvolle aanvaller tekende in januari een tweeënhalfjarig contract bij zijn nieuwe club. De winteraankoop debuteerde in februari voor Jong Ajax, om twee maanden later zijn vuurdoop in het eerste elftal te beleven. Godts sloot het seizoen af met vier optredens namens de hoofdmacht van Ajax, inclusief de verloren bekerfinale tegen PSV (1-1, 2-3 na strafschoppen). In de voor de Amsterdammers dramatisch verlopen penaltyserie hield hij als een van de weinigen zijn hoofd koel vanaf elf meter.

Godts zette zijn handtekening in het bijzijn van Klaas-Jan Huntelaar. De technisch manager heeft vertrouwen in de jonge aanvaller, die de precieze woorden van de voormalig spits liever niet prijsgeeft. "Het zijn geen definitieve plannen, maar gewoon dat ik hard moet werken. Dat het aan mij ligt en dat ik mezelf kan bewijzen." Godts zal zich moeten bewijzen tegenover Maurice Steijn, de nieuwe trainer van Ajax. "Ik hoop zoveel mogelijk minuten te kunnen maken."

Concrete afspraken voor komend seizoen zijn er overigens niet, zo benadrukt Godts in het interview met Ajax TV. "Waar de trainers mij nodig hebben, ga ik spelen. En ik ga proberen mezelf te laten zien. Of dat bij Jong Ajax is of het eerste, dat maakt niet uit." Godts wordt bij Ajax doorgaans gebruikt als linksbuiten, maar hij is tevens als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder inzetbaar.

Bezig met laden …