voetbalzone

Ajax-talent voelt verantwoordelijkheid: ‘Ik wil een leider zijn in het veld’

Peter Nusselder24 feb 2016, 08:47
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2016, 08:47
Advertentie

Hij speelde al een handvol wedstrijd in de hoofdmacht en voetbalt regelmatig met Jong Ajax, maar woensdagmiddag neemt Vaclav Cerny het met de A1 van de Amsterdammers tegen Olympique Lyon op in de achtste finale van de UEFA Youth League. De achttienjarige Tsjech voelt de verantwoordelijkheid die tijdens die wedstrijd op de schouders rust van hem en Donny van de Beek.

/

Cerny en Van de Beek, die de afgelopen weken veel minuten maakte in het eerste elftal van trainer Frank de Boer, zijn de spelers met de meeste ervaring in de A1 en dus weet de Tsjechisch jeugdinternational dat zijn ploeggenoot en hij de kar moeten trekken. “Uiteindelijk weet iedereen dat dat moet gebeuren”, geeft de vleugelspeler aan op de officiële website van Ajax.

Cerny loopt daar allerminst voor weg. “Ik wil het goed doen en een leider in het veld zijn. Natuurlijk voel ik daardoor wat extra druk, maar ik ben iemand die goed met spanning om kan gaan.” Dat er bij hem wordt geïnformeerd naar de gang van zaken bij het vlaggenschip vindt Cerny niet erg. “We praten veel en de boys vragen af en toe hoe dingen bij het eerste en Jong Ajax gaan. Dat is prima en hoort erbij. Zelf vroeg ik de jongens van 1 ook veel.”

Bezig met laden …