voetbalzone

'Ajax-target' Aguiar wil vertrekken bij Hearts

19 mei 2009, 12:52
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2009, 12:52
Advertentie
Bruno Aguiar is bezig aan zijn laatste weken bij Heart of Midlothian. De middenvelder, die dit weekend door een delegatie van Ajax werd bekeken, heeft via zijn zaakwaarnemer laten weten dat hij toe is aan een stap hogerop. Celtic en Glasgow Rangers liggen op de loer voor de transfervrije Portugees.

De 28-jarige middenvelder is bezig aan zijn vierde seizoen in Schotland, hoewel hij in het voorgaande jaar geen enkel duel in actie kwam wegens een zware blessure. Aguiar is daar sterk van teruggekomen en maakt momenteel indruk in de Schotse Premier League. Afgelopen weekend maakte hij tegen Dundee United zijn zevende treffer van het seizoen, waarmee hij clubtopscorer is.

Het contract van de voormalig Benfica-speler bij Heart of Midlothian loopt deze zomer af en Aguiar heeft laten weten dat hij niet van plan is om de verbintenis open te breken. De middenvelder is volgens zijn zaakwaarnemer Paulo Barbosa toe aan een stapje hogerop en werd volgens The Herald dit weekend bekeken door Ajax. De Amsterdammers zouden in de Zuid-Europeaan een interessante speler zien.

Barbosa waarschuwt Ajax echter dat zijn cliënt gelukkig is in Schotland. “Zijn eerste optie is om in Schotland te blijven, want hij is hier gelukkig”, zei de zaakwaarnemer, die meldde al te hebben gesproken met ‘andere clubs uit Schotland’. Aangezien Celtic en Glasgow Rangers als enige in staat zouden zijn om het salaris van Aguiar op te hoesten, is het duidelijk om welke verenigingen het hier gaat.
Bezig met laden …