voetbalzone

Ajax verhuurt Hassane Bandé tot medio 2022 met optie tot koop

Jeroen van Poppel09 feb 2021, 15:05
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2021, 15:05
Advertentie

Ajax verhuurt Hassane Bandé per direct aan NK Istra 1961, zo maakt de club dinsdagmiddag bekend. De Amsterdammers stallen de aanvaller tot medio 2022 bij de Kroatische club. In de huurdeal is een optie tot koop opgenomen. De 22-jarige aanvaller, wiens contract doorloopt tot aan de zomer van 2023, komt bij Ajax niet voor in de plannen van trainer Erik ten Hag en mocht daarom al langere tijd uitkijken naar een andere club.

Istra 1961 is de hekkensluiter in de hoogste Kroatische afdeling, die slechts tien deelnemers kent. Bandé zal tot het einde van het seizoen gehuurd worden door de laagvlieger, die met een wedstrijd minder gespeeld drie punten onder de degradatiestreep staat. "Bandé zou aan het einde van de week in Pula moeten aankomen", zei teamleider Dario Dabac vorige week in de Kroatische media.

Bandé werd door Ajax op 1 juli 2018 voor 8,25 miljoen euro overgenomen van KV Mechelen, maar het avontuur van de Burkinese aanvaller in Amsterdam liep uit op een grote teleurstelling. De linkerspits liep twaalf dagen na zijn komst een zeer ernstige enkelblessure op, die hem bijna anderhalf jaar aan de kant hield. Bandé maakte zijn debuut in het eerste van Ajax niet en kwam tot slechts acht optredens voor Jong Ajax, waarin hij niet scoorde. Vorig jaar speelde hij dertien duels op huurbasis bij FC Thun, zonder te scoren.

Bezig met laden …