voetbalzone

Ajax verkoopt Milik voor 32 miljoen euro aan Napoli

Bart Kruyt02 aug 2016, 17:25
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 17:25
Advertentie

De overgang van Arek Milik naar Napoli is afgerond. De aanvaller werd maandagavond al gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever, maar het papierwerk was toen nog niet in orde gemaakt. Nu is de deal in kannen en kruiken: Ajax meldt op de officiële website dat Milik is verkocht voor het recordbedrag van 32 miljoen euro. Met bonussen kan deze transfersom oplopen tot 33 miljoen.

/

Met dit bedrag is Milik de duurst verkochte speler uit de clubgeschiedenis van Ajax, dat eerder deze zomer nog met een statement bekendmaakte dat de spits in ieder geval nog een jaar in Amsterdam zou blijven. “We wilden hem graag behouden voor de club, maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden”, legt directeur spelersbeleid Marc Overmars uit.

“Napoli wilde hem heel graag hebben en op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt”, vervolgt de sportbestuurder. “Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli. De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken.” In de wandelgangen worden de namen van Mario Balotelli en Mario Gómez genoemd, maar het is niet bekend of Overmars ook daadwerkelijk bezig is met deze bekende spitsen.

De 22-jarige Milik speelde twee seizoenen voor Ajax, dat de aanvaller in eerste instantie huurde van Bayer Leverkusen. Na een jaar werd de optie tot koop gelicht, maar Bayer Leverkusen bedong bij die deal wel een flink doorverkooppercentage en krijgt een deel van de transfersom die Ajax ontvangt. Milik heeft bij Napoli voor vijf seizoenen getekend en gaat spelen met rugnummer 99.

Bezig met laden …