voetbalzone

Ajax verliest oude rechtszaak en moet Arveladze alles terugbetalen

Erik van Dam11 mei 2015, 14:41
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2015, 14:41
Advertentie

De rechtbank heeft maandag besloten dat Shota Arveladze in het gelijk wordt gesteld in de rechtszaak die Ajax tegen hem had aangespannen. De momenteel werkloze trainer speelde van 1997 tot 2001 voor de Amsterdammers en kreeg een proces aan zijn broek voor een grote naheffing die Ajax voor ogen had. De club heeft de zaak echter verloren.

voetbalzone

Het Algemeen Dagblad en AT5 laten weten dat Arveladze geen geld hoeft te betalen aan zijn oude club. Toen de Georgiër in de zomer van 1997 naar de Eredivisie trok, maakte Ajax een transfersom over naar zijn oude club Dinamo Tbilisi. Dinamo bezat de transferrechten van Arveladze echter helemaal niet en daarom oordeelde de Belastingdienst dat Ajax een naheffing moest betalen.

Ook merkte de Belastingdienst betalingen van Ajax aan Arveladze aan als brutoloon, terwijl Arveladze zelf claimde dat het toch echt om nettoloon ging. Het ging bij elkaar om 1,2 miljoen euro en Ajax wilde die som, inclusief rente, verhalen op zijn oud-aanvaller. De club liet daartoe in januari 2011 nog beslag leggen op al zijn tegoeden. De rechter heeft de club echter in het ongelijk gesteld, dus hoeft Arveladze niets te betalen. Ajax moet hem juist alle gemaakte proceskosten terugbetalen.

Bezig met laden …