voetbalzone

Ajax verliest rechtszaak: 'Allemaal lafaards, de oude en nieuwe directie'

Bart Kruyt11 mei 2015, 21:20
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2015, 21:20
Advertentie

Maandag deed de rechtbank uitspraak in een zaak die Ajax had aangespannen tegen voormalig aanvaller Shota Arveladze. De Amsterdammers claimden enkele miljoenen euro's tegoed te hebben van de Georgiër, maar de rechter oordeelde anders en Ajax heeft de zaak verloren. Rob Cohen, die Arveladze jarenlang bijstond als zaakwaarnemer en later in zijn strijd met Ajax, is opgelucht.

voetbalzone

De Belastingdienst kwam met een naheffing van 1,2 miljoen euro en Ajax wilde dat bedrag op Arveladze verhalen. De oud-aanvaller hoeft echter niets te betalen. "Ajax moet nu eens goed in de spiegel gaan kijken", zegt Cohen in gesprek met de NOS. "Ze hebben twaalf miljoen voor Shota gekregen toen hij naar Rangers ging. Dit verdient hij niet."

"Het zijn allemaal lafaards. Van der Sar, Overmars, de oude en de nieuwe directie", vervolgt een boze Cohen. "Shota doet wel eens mee met Lucky Ajax, maar krijgt dan een slap handje of men loopt dan met een grote boog om hem heen. Ze weten dat ze fout zitten dus ontlopen ze hem, alles om maar niet het gesprek met hem aan te gaan over deze zaak."

Toen Arveladze in de zomer van 1997 van Trabzonspor naar de Eredivisie trok, maakte Ajax een transfersom over naar zijn oude club Dinamo Tbilisi. Deze club bezat de transferrechten van Arveladze echter helemaal niet en daarom oordeelde de Belastingdienst dat Ajax een naheffing moest betalen. Ook merkte de fiscus betalingen van Ajax aan de Georgiër aan als brutoloon, terwijl Arveladze zelf claimde dat het toch echt om nettoloon ging. Het ging bij elkaar om 1,2 miljoen euro en Ajax wilde die som, inclusief rente, verhalen op zijn oud-aanvaller.

Bezig met laden …