voetbalzone

Ajax verslaat mogelijke tegenstander in voorronde van Champions League

Bart Kruyt10 jul 2015, 21:30
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 21:30
Advertentie

Ajax ging in de eerste oefenwedstrijd van deze vrijdag nog onderuit tegen FC Nordsjaelland (1-3), maar heeft de tweede oefenwedstrijd wél weten te winnen. De ploeg van Frank de Boer maakte met een aangepast elftal een betere indruk tegen Panathinaikos en versloeg de Grieken met 2-0. Arek Milik opende de score en zijn vervanger Anwar El Ghazi verzorgde kort voor tijd het slotakkoord.

Panathinaikos is een van de tegenstanders die Ajax zou kunnen treffen in de derde voorronde van de Champions League en De Boer zag zijn ploeg zeker niet onaardig spelen. Ajax was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en dat resulteerde na een ruim halfuur spelen in de verdiende openingstreffer. Na een fraaie combinatie tussen Davy Klaassen en Lasse Schöne maakte Milik zijn eerste doelpunt van het nieuwe voetbaljaar.

Milik kwam niet terug voor de tweede helft; El Ghazi was zijn vervanger. Ajax bleef sterker, hoewel het toch wel een aantal kansjes weggaf. Diederik Boer liet zich niet passeren en dacht dat Mike van der Hoorn uit een rebound de 2-0 binnen kon koppen, maar de inzet van de verdediger ging net naast. Kort voor het eindsignaal werd de score alsnog verdubbeld, door El Ghazi, die trefzeker was na een goede actie van invaller Vaclav Cerny. Ajax treft in het vervolg van de voorbereiding nog twee gerenommeerde tegenstanders: VfL Wolfsburg (17 juli) en Saint-Étienne (22 juli). Een week na laatstgenoemd duel wacht de eerste wedstrijd in de voorrondes van de Champions League.

Bezig met laden …