voetbalzone

Ajax vertrekt met Milik naar Oekraïne voor duel met Dnipro

Erik van Dam10 mrt 2015, 16:03
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2015, 16:03
Advertentie

Arek Milik kan er donderdag bij zijn, wanneer Ajax de strijd aanbindt met Dnipro Dnipropetrovsk. Negen dagen geleden haakte de spits na bijna een uur spelen af in de topper tegen PSV en vervolgens miste hij de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Frank de Boer zei toen al goede hoop te hebben, dat hij Milik terug zou hebben voor donderdag.

voetbalzone

Die verwachting is uitgekomen: Milik heeft geen last meer van zijn hamstring en kan zijn trainer dus van dienst zijn in Oekraïne. Er zal veel verwacht worden van de Pool, die in de voorgaande ronde driemaal wist te scoren tegen Legia Warschau. In de groepsfase van de Champions League was Milik nog één keer trefzeker in vijf wedstrijden.

De Boer kan bovendien geen beroep doen op Kolbeinn Sigthórsson, dus ziet het ernaar uit dat Milik in de basis start. Afgelopen zondag zette de coach Anwar El Ghazi voorin: hij werd matchwinner tegen Excelsior. Ajax laat voorts weten dat ook Niklas Moisander meereist naar Oekraïne. De (op papier) aanvoerder ontbrak tegen Excelsior, omdat zijn net bevallen vriendin plots naar het ziekenhuis moest.

Bezig met laden …