voetbalzone

Ajax viste achter het net: ‘Ze meldden zich toen ik al voor AZ gekozen had’

Peter Nusselder31 dec 2015, 10:05
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2015, 10:05
Advertentie

Het had zomaar gekund dat Derrick Luckassen voor Ajax gevoetbald had. De twintigjarige verdediger van AZ stond als jeugdspeler in de belangstelling van de huidige koploper van de Eredivisie, maar de Amsterdammers visten achter het net en stonden te laat op de stoep bij Luckassen.

voetbalzone

De stopper, die eveneens op het middenveld uit de voeten kan, had zijn beslissing reeds genomen. “Ajax meldde zich toen ik al voor AZ gekozen had”, vertelt de jeugdinternational aan Voetbal International. Luckassen, die dit seizoen zeven keer aan de aftrap verscheen in de Eredivisie en drie invalbeurten kreeg van trainer John van den Brom, is nog geen onbetwiste basisspeler bij de Alkmaarders.

Zijn generatiegenoten Kenny Tete en Terence Kongolo zijn wel reeds verzekerd van een vaste plaats bij hun clubs; Tete is sinds het begin van dit seizoen de onomstreden rechtsback bij Ajax, Kongolo is de linksback van Feyenoord. Luckassen is gecharmeerd van het duo. “In Nederland vind ik Tete en Kongolo heel goede verdedigers. Ze zijn allebei niet bang om tackles te maken en kunnen het ook goed door hun prima timing.”

Bezig met laden …