voetbalzone

'Ajax voert druk op Alderweireld op en haalt reeds vervanger'

Daniel Cabot Kerkdijk03 jul 2013, 07:22
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 07:22
Advertentie

Mike van der Hoorn mag zich komende week mogelijk al speler van Ajax noemen. Volgens het Algemeen Dagblad is de centrale verdediger van FC Utrecht zeer dicht bij een overgang naar de Amsterdam ArenA. Van der Hoorn is momenteel op vakantie, maar wordt door zijn management voortdurend op de hoogte gehouden.

/

Zodra Van der Hoorn terugkeert naar Nederland, is de kans groot dat de overgang afgerond wordt. De concrete interesse van Ajax in de jeugdinternational heeft ook een andere reden, zo meldt het daglad. Ook als Toby Alderweireld nog niet weg is, zal Van der Hoorn aan de selectie van Frank de Boer worden toegevoegd.

Ajax wil met het aantrekken van Van der Hoorn de druk op Alderweireld opvoeren. De verdediger heeft nog maar een contract voor een jaar en vooralsnog lijkt het er niet op dat hij naar het buitenland verkast. Bayer Leverkusen is niet meer in de markt en ook vanuit Engeland is het opvallend stil. Als Alderweireld in Amsterdam wil blijven, dient de Belgisch international wel zijn contract te verlengen.

Bezig met laden …