Ajax Vrouwen beleven droomdebuut in CL met zege op Paris Saint-Germain

Noel Korteweg15 nov 2023, 21:50
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:53

De Ajax Vrouwen zijn hun Champions League-avontuur gestart met een historische overwinning op Paris Saint-Germain. In een goed gevulde Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers hun eerste wedstrijd op het hoogste Europese podium ooit met 2-0 dankzij doelpunten van Tiny Hoekstra en Sherida Spitse.

Bijzonderheden:
De vrouwen van Bayern München speelden eerder op de avond gelijk tegen AS Roma (1-1), waardoor de ploeg van trainster Suzanne Bakker meteen de koppositie kon pakken met een overwinning op les Parisiens.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Romée Leuchter testte keepster Constance Picaud na een pass van Chasity Grant, maar wist het net niet te vinden. Aan de kant van de bezoekers waren het Sandy Baltimore (gered door Regina van Eijk) en Marie-Antoinette Katoto (naast het doel) die op zoek waren naar de openingstreffer.

Die zou uiteindelijk ruim tien minuten voor rust vallen via Hoekstra, die Picaud verschalkte met een slim schot: 1-0. Aanvoerster Spitse zette in de extra tijd van de eerste helft al de eindstand op het bord vanaf de strafschopstip: 2-0.

Ajax Vrouwen – Paris Saint-Germain Vrouwen 2-0
34’ 1-0 Tiny Hoekstra
45+1’ 2-0 Sherida Spitse (strafschop)