Ajax Vrouwen verslaat Fortuna Sittard en wint zesde TOTO KNVB Beker

Sam Vreeswijk20 mei 2024, 16:23
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:27

Ajax Vrouwen heeft maandagmiddag voor de zesde keer de TOTO KNVB Beker in de wacht gesleept. In de finale in het Koning Willem II stadion was de Amsterdamse club met 3-1 te sterk voor de vrouwen van Fortuna Sittard. Nadine Noordam, Rosa van Gool en Bente Jansen scoorden voor Ajax, terwijl Féli Delacauw nog iets terugdeed.

Bijzonderheden:

Halverwege de eerste helft leek Ajax op voorsprong te komen, maar de treffer van Tiny Hoekstra werd afgekeurd omdat er buitenspel aan was voorafgegaan. Na tien minuten in de tweede helft werd het alsnog 1-0: Myrthe Moorrees maakte hands, Noordam benutte de toegekende penalty.

Ajax had de smaak te pakken en kwam enkele minuten later op 2-0. Lily Yohannes legde de bal met het hoofd panklaar voor Van Gool, die succesvol afdrukte. Met een fraaie knal vanaf een meter of twintig maakte Delacauw het toch weer spannend, maar vlak voor tijd besliste Jansen het duel definitief met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 3-1. Zo werd het laatste seizoen van Suzanne Bakker als trainer van Ajax toch nog afgesloten met een prijs.

Tweets by AjaxVrouwen

Ajax Vrouwen – Fortuna Sittard Vrouwen 3-1

54’ 1-0 Nadine Noordam (penalty)
58’ 2-0 Rosa van Gool (assist: Lily Yohannes)
65’ 2-1 Féli Delacauw
85’ 3-1 Bente Jansen (assist: Nadine Noordam)

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!