voetbalzone

Ajax weet welke tegenstander het treft bij uitschakeling tegen Panathinaikos

Wessel Antes05 aug 2024, 14:15
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2024, 14:52
Advertentie

Mocht Ajax stranden tegen Panathinaikos, wacht nog een voorronde in de Conference League. Daarbij neemt Ajax het met een ongeplaatste status op tegen het geplaatste RC Lens. Dat werd maandagmiddag bekend tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

Ajax rekende in de tweede voorrondes van de Europa League af met het Servische FK Vojvodina. Donderdag spelen de hoofdstedelingen de eerste van twee duels met het Griekse Panathinaikos.

Mocht Ajax dat tweeluik winnend besluiten, gaat de ploeg van Francesco Farioli met een geplaatste status verder. Ajax is bij de eventuele laatste voorronde van de Europa League gekoppeld aan de verliezer van het duel tussen Jagiellonia Bialystok (Polen) en FK Bodø/Glimt (Noorwegen).

Mocht Ajax toch stranden in de derde voorronde van de Europa League, moeten de Amsterdammers zich via de play-offs nog kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League. In dat geval wacht dus een reis naar Frankrijk.

Ajax had tijdens de loting als verliezer een ongeplaatste status en kende vijf mogelijke tegenstanders: FC Heidenheim (Duitsland), RC Lens (Frankrijk), Omonoia (Cyprus) / Fehérvár (Hongarije), Trabzonspor (Turkije) / Rapid Wien (Oostenrijk) of Kopenhagen (Denemarken) / Baník Ostrava (Tsjechië).

Rond de klok van 14:15 uur werd bekend dat Ajax bij een uitschakeling in de Europa League een trede lager gaat spelen tegen Lens. Ajax begint met een uitduel aan dat mogelijke tweeluik.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …