voetbalzone

‘Ajax weigert hoofdprijs te betalen en faalt met bod van minder dan miljoen'

Rian Rosendaal22 jan 2024, 13:10
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:21
Advertentie

Ajax heeft een bod van 'minder dan één miljoen euro' uitgebracht op Julian Rijkhoff. Het bod is reeds van tafel geveegd door Borussia Dortmund, zo weet BILD maandag te melden. De Duitse grootmacht wil een groter bedrag ontvangen voor de pas achttienjarige spits, die in Dortmund vastligt tot medio 2026.

Mike Verweij van De Telegraaf meldde vorige week dat Ajax een bod van één miljoen euro had uitgebracht op Rijkhoff, dat dus is afgewezen door Dortmund. De Amsterdammers zoeken een opvolger voor de bij FC Metz teruggekeerde Georges Mikautadze.

Rijkhoff zelf zou zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar Amsterdam, wist de ochtendkrant. vorige week te melden. Vanwege het gebrek aan perspectief verliet de aanvaller Ajax in de winter van 2021.

De jongeling, die in zijn tijd in Amsterdam als toptalent gold, heeft echter ook bij Dortmund nog geen kans in de hoofdmacht gekregen. En dus lonkt een hereniging tussen Rijkhoff en Ajax, al is nog niets concreet.

Het is momenteel niet bekend of Ajax op korte termijn een tweede bod neerlegt in Dortmund. Er is in ieder geval voldoende beweging in deze transferperiode rondom Rijkhoff, die ook gevolgd zou worden door scouts van Barcelona.

Voor Rijkhoff ligt bij Ajax naar verluidt een contract klaar voor vier of vijf seizoenen. De jonge spits kwam dit seizoen tot dusver tot elf doelpunten in veertien wedstrijden in Dortmund Onder 19. Het perspectief op speeltijd in de hoofdmacht lijkt echter klein.

Rijkhoff stond in de jeugdopleiding van Ajax bekend als groot talent. Er was echter onenigheid over het te volgen traject, waardoor de aanvalsleider in 2021 koos voor een meerjarig contract in Dortmund. Rijkhoff was in het Onder 19-elftal van de Duitsers tweemaal op rij topscorer en een van de uitblinkers in de UEFA Youth League.

Afgelopen zomer werd Ajax ook al in verband gebracht met het terughalen van zijn voormalig pupil. De Amsterdammers zouden spijt hebben van de eerdere verkoop van Rijkhoff, maar wisten geen akkoord met Dortmund te bereiken.

Bezig met laden …