voetbalzone

Ajax wekt bewondering: ‘Zo vind ik het de beste ploeg van Nederland’

Chris Meijer03 sep 2018, 08:52
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2018, 08:52
Advertentie

Voor Vitesse was het zondag al snel een verloren middag in de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers stonden al na negentien minuten spelen op een 0-3 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 0-4 in Arnhem. Alexander Büttner is onder de indruk van Ajax, zo vertelt hij aan Voetbal Inside.

“Het is heel moeilijk om tegen Ajax te voetballen. Je ziet dat Ajax een supergoede ploeg heeft. Zoals ze nu voetballen, vind ik het de beste ploeg van Nederland, ja. Hele goede spelers, heel beweeglijk allemaal en goed op elkaar ingespeeld. Ze hebben terecht van ons gewonnen”, aldus Büttner, die beaamt dat Vitesse ‘niet goed’ was. “Dat hebben we allemaal kunnen zien.”

“Er was frustratie, maar ik vind niet dat je dat moet uiten op de spelers van Ajax. Zij hebben het goed gedaan, dit ligt aan onszelf”, stelt de vleugelverdediger. Bryan Linssen zegt in gesprek met de Gelderlander dat Vitesse verloor van ‘het beste team van de Eredivisie’. “Nu viel alles bij hen goed. Dan is het onbegonnen werk voor ons. Je hebt voor het kampioenschap Ajax en PSV. Ik vind dat Ajax dan individueel nog betere spelers heeft.”

“Daarachter komen Feyenoord, AZ en wij. In die categorie horen wij wel thuis. Ook nu, na deze grote nederlaag”, vervolgt de aanvaller. “Ajax was heel scherp. Twee kansen leverden meteen twee goals op. Dat zegt alles over de kracht van Ajax. Wij waren onder de maat. En Ajax was goed. Dat versterkt dan het verschil ook nog.”

Bezig met laden …