voetbalzone

'Ajax werd niet concreet en ik wil niet blij worden van een dooie mus'

Bart Kruyt28 dec 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2015, 07:00
Advertentie

Ömer Bayram wil in de zomer vertrekken bij Kayserispor. De middenvelder maakte op zijn twintigste de overstap van NAC Breda naar de Turkse middenmoter en zit nu in zijn vierde seizoen in de Süper Lig. Bayram beschikt over een aflopend contract en is niet van plan om bij te tekenen: in de zomer wil hij van zijn transfervrije status gebruik maken en een stap hogerop zetten.

voetbalzone

Zijn nieuwe club moet in de top van Nederland of Turkije spelen of minimaal middenmoot in de Engelse, Italiaanse, Spaanse of Duitse competitie, zegt Bayram tegen BN De Stem. Hij weet dat hij bij een terugkeer naar de Eredivisie salaris zou moeten inleveren, maar is daartoe bereid: “Dit keer staat mijn loopbaan voorop, niet het geld”, maakt hij duidelijk.

Via een tussenpersoon werd er al interesse getoond door Ajax. “Concreet werd dat nooit en ik wil niet blij worden van een dooie mus”, benadrukt de 24-jarige Bayram. “Misschien kwam het uit de koker van Nebojsa Gudelj. Die is nu scout bij Ajax en die ken ik natuurlijk uit mijn tijd bij NAC.” Bayram speelde dit seizoen zestien van de zeventien competitieduels van Kayserispor.

Bezig met laden …