voetbalzone

‘Ajax wil Eintracht beroven van toptalent; meerdere kapers op de kust’

Wessel Antes11 jul 2023, 10:57
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 10:57
Advertentie

Kebir Ali Canpolat heeft over interesse niet te klagen. De zestienjarige buitenspeler van Eintracht Frankfurt geniet belangstelling van vrijwel alle Europese topclubs en zou ook op de radar staan bij Ajax. Naast de Amsterdammers zouden Arsenal, Barcelona, Chelsea, Internazionale, Juventus en Liverpool Canpolat in het vizier hebben. De Turkse jeugdinternational speelde in het afgelopen seizoen voor Eintracht Onder 17, waardoor hij in eerste instantie een aanwinst lijkt voor Jong Ajax.

Canpolat speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van Eintracht, waar hij te boek staat als een van de grootste talenten. In het afgelopen seizoen speelde de tweebenige rechtsbuiten 17 wedstrijden voor Eintracht Onder 17, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 8 assists. De goede prestaties van Canpolat zijn ook Ajax niet ontgaan, daar de Nederlandse recordkampioen volgens Sky Deutschland in het rijtje geïnteresseerde clubs staat. Canpolat kan overigens ook als linksbuiten en spits uit de voeten en speelde 13 interlands voor Turkije Onder 17, waarin hij 4 keer wist te scoren.

De aanvaller wil graag een overstap maken naar het buitenland, daar het ontwikkelingsplan van Eintracht niet zou voldoen aan zijn wensen. Canpolat ziet de overstap naar een grotere club dan zijn huidige werkgever daardoor wel zitten. Mogelijk kan Ajax hem dat plan wel voorschotelen, daar het beloftenelftal van de Amsterdammers actief is in de Keuken Kampioen Divisie.

Ajax hoopt dus na het binnenhalen van Mika Godts, die overkwam van KRC Genk, opnieuw een talentvolle buitenspeler uit het buitenland te strikken voor het beloftenelftal. Godts kwam voor 1 miljoen euro over van de Belgische topclub en lijkt een schot in de roos. Bij Jong Ajax liet de Belgische linksbuiten in het afgelopen half jaar vrijwel iedere week zijn klasse zien, terwijl hij ook al viermaal mocht aantreden in de hoofdmacht. Namens Ajax 1 wist Godts nog niet te scoren, wel gaf hij een assist.

Bezig met laden …