Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wil Josip Sutalo verkopen, maar Kroaat lijkt zelf ander plan te hebben

Laatste update:

Ajax neemt het liefst deze zomer al afscheid van Josip Sutalo, zo schrijven journalisten Lentin Goodijk en Tim van Duijn namens Voetbal International. De Amsterdammers zetten in op de komst van de 29-jarige Daniele Rugani (Juventus), wat kan worden gezien als een teken van wantrouwen in Sutalo, die nog tot medio 2028 vastligt.

Volgens VI komt de interesse in Rugani niet uit de lucht vallen. “Dat Ajax inzet op Rugani, geeft aan dat de club weinig toekomst meer ziet in Josip Sutalo.” De Amsterdammers betaalden vorige zomer nog 21 miljoen euro om de 24-jarige Kroaat over te nemen van Dinamo Zagreb.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De journalisten weten dat Ajax er op de achtergrond hard aan werkt om Sutalo te verkopen, in de hoop zich met de opbrengst op meerdere posities te versterken. “Dat Ajax winst op Sutalo gaat maken, kan de club uit het hoofd zetten. En het is zelfs nog maar de vraag of het Ajax gaat lukken het aankoopbedrag terug te krijgen.”

Ajax hoopte op een goed EK van Sutalo, maar kwam van een koude kermis thuis. De rechtspoot zelf wacht het rustig af. “Hoewel er interesse voor Sutalo is, lijkt hij andere plannen te hebben en nog niet te willen vertrekken uit Amsterdam, omdat hij onder Farioli op een revanche mikt.”

Wie niet hoeft te vertrekken bij Ajax, is zijn landgenoot Jakov Medic. “De Kroaat maakt onder Farioli een prima indruk en hoeft niet ten koste van alles weg, ook al komt hij niet in aanmerking voor een basisplaats.” De kans is echter groot dat Medic zelf wil vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA.

Sutalo kwam tot dusver 2.726 minuten in actie namens Ajax, verdeeld over 32 officiële optredens. Daarin wist hij eenmaal te scoren. Indien Sutalo deze zomer al vertrekt, kan hij de boeken ingaan als een van de grootste miskopen ooit bij Ajax.

Medic was een stuk goedkoper en werd voor slechts 2 miljoen euro overgenomen van FC St. Pauli. De 25-jarige Kroaat kwam tot dusver pas 517 minuten in actie namens Ajax, verdeeld over negen officiële optredens. Wel wist hij een fenomenaal doelpunt te maken tegen Heracles Almelo (4-1 winst) aan het begin van vorig seizoen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik hoop eigenlijk ook dat Sutalo vertrekt bij Ajax. Had hoge verwachtingen van hem, maar valt heel erg tegen. Spreekt na bijna 1-jaar in Nederland nog steeds geen Nederlands, maar ook geen Engels en vooral dat laatste, Engels spreken, vind ik toch best wel van belang. Heb ook het idee dat Sutalo ongelukkig is hier in Nederland en de taalbarrière er dan nog bij en z'n slechte spel, maakt het voor hem niet makkelijker om te slagen bij Ajax.

Op de een of andere manier heb ik het idee dat Sutalo in Italië weleens zou kunnen slagen bij een club zoals Bologna bijvoorbeeld, maar bijvoorbeeld ook Atalanta Bergamo, Torino of Fiorentina.

3 juli 2024 om 14:44
0

Meeste buitenlandse spelers spreken geen Nederlands na 1 jaar.

A) Onze taal is bijna niet in een jaar te leren
B) De motivatie ontbreekt vaak omdat Nederland als tussenstap gezien wordt dus men is toch relatief snel weer weg
C) Dat je geen Engels kunt of niet wilt leren is zeer zeker kwalijk te nemen. Hartstikke belangrijk om te communiceren met mensen, zowel op 't veld als erbuiten voor je sociale leven.

Ik heb nog de stiekeme hoop dat hij opleeft en zien potentie boven komt drijven. In een beter draaiend Ajax moet hij in de Eredivisie zich toch goed staande kunnen houden, zou je zeggen...

3 juli 2024 om 15:16
0

A) Dat is het wel degelijk... mijn vrouw (poolse) leerde de taal, vanaf het moment dat ze naar school ging, zeer snel. Binnen een jaar had ze gewoon haar Staatsexamen NT2 1 (mbo niveau) behaald. En niet heel lang erna ook NT2 2 (hbo niveau). En het is niet zo dat mijn vrouw dagelijks uren aan het blokken was voor de taal. Uiteraard deed ze wel haar best qua blokken, maar leerde het meest/snelste door simpelweg haarzelf te mengen in de maatschappij/collega's. Niet lang erna is ze gaan lesgeven op een Nederlandse basisschool (had haar diploma (vergelijkbaar met Pabo) al in Polen behaald). Daarnaast ken ik nog wel anderen overigens die ook binnen een jaar goed tot zeer goed Nederlands konden. Snap nooit zo dat men altijd denkt dat Nederlands een extreem moeilijke taal is... want zijn zat immigranten die ik ken die zelf zeggen dat dit totaal niet het geval is. Maar goed, wat ik eigenlijk wou zeggen... met een beetje oefening en goede begeleiding moet het voor een sporter toch wel redelijk vlot aan te leren zijn. Zie hoe 'makkelijk' en 'snel' bijvoorbeeld Denen zich het Nederlands aanleren.

B) Dat ben ik gedeeltelijk met je eens... maar wel een denkfout van de sporters want er zijn er uiteindelijk zat waar Nederland het 'eindstation' is. Hopen/dromen mag altijd maar het lijkt me toch redelijk normaal dat je begint met je aanpassen/aanleren. Je weet tenslotte nooit hoe lang het duurt... allereerst teken je een meerjarig contract dus die tijd zou je normaliter toch wel minstens hier zitten.

C) Dat vind ik nogal een overdreven statement. Persoonlijk vind ik Engels belangrijk ja, maar het is niet de meest gesproken taal ter wereld (mandarijn en Spaans staan er nog boven). En er zijn zat landen waar ze uberhaupt Engels niet eens leren / op school krijgen... ook in Europa. Wel maakt het, vooral als je bijv. internationale sporter bent, makkelijker... maar ik zie het zelf niet als een vereiste.

Maar goed, ontopic: Sutalo hoeft van mij persoonlijk niet weg, denk dat hij wel degelijk van waarde kan zijn. Vooral als hij ook een goede ervaren verdediger weer naast hem heeft en hij niet de leiding hoeft te nemen in de verdediging. Die Sosa zie ik liever vertrekken... of Medic.

3 juli 2024 om 15:22
0

Engels is wel degelijk de meest gesproken taal. Jij kijkt naar "native speakers" maar het is wel de nr 1. wereldtaal. in vrijwel elk spaanstalig land kom je met engels ook goed weg bijvoorbeeld.

3 juli 2024 om 15:30
0

In het verleden hebben meerdere spelers laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om binnen 1 jaar Nederlands te spreken, als je er maar genoeg energie in steekt (op Nederlandse les gaan, zo vaak mogelijk interviews in het Nederlands etc.) kan me de interviews van Romario en Ronaldo in hun PSV tijd nog goed voor de geest halen, die spraken binnen een mum van tijd echt redelijk Nederlands.

3 juli 2024 om 16:52
0

A) Nederlands staat er juist wel om bekend dat het een lastige taal is om te leren. Dat het jouw vrouw lukt wil niet zeggen dat iedereen de capaciteit heeft om een vreemde taal snel eigen te maken. Niveau per persoon scheelt natuurlijk ook.

En het voorbeeld van de Denen (en Noren en Zweden), ja, de Scandinavische landen gaat het gemakkelijker af omdat de talen verwant zijn aan elkaar (germaans). Dat is algemeen bekend.

C) Zo overdreven is het niet. Engels is juist relatief gemakkelijk aan te leren (doordat in het dagelijks leven al veel Engels/amerikaans voorkomt). Daarbij mag je verwachten van je personeel dat ze zich communicatief goed op kunnen stellen richting collega's. Als jij voor je werk naar bijv. China moet, verwacht men ook niet dat je Chinees spreekt maar wel dat je in het Engels kunt communiceren.

Het gaat er niet om of het de meest gesproken taal ter wereld is, het gaat erom welke taal van belang is in de voetbalwereld; en dat is weldegelijk Engels.

3 juli 2024 om 17:04
0

Mandarijn is niet eens een taal, maar taalgroep, een beetje vergelijkbaar zoals Nederlands, Engels, Duits en Fries bij de West Germaanse taalgroep horen. De officiële taal in China is Standaard Mandarijn (Standard Chinese in het Engels), maar het zeker niet de enige taal uit de Mandarijnse taalgroep. Het Standaardmandarijn wordt eigenlijk zelden gesproken, alleen bij officiële gelegenheden. In Peking spreekt men Beijing Mandarin, maar dat is 1 van de minst gesproken talen. Upper Yangtze Mandarin komt met zijn 260 miljoen sprekers niet eens in de buurt bij het Engels.

4 juli 2024 om 01:10
0

Je kan je vrouw niet vergelijken met een buitenlandse voetballer voor Ajax.

Je vrouw heeft hopelijk plannen om langer dan 2 jaar in Nederland te blijven en daarnaast zeker in Amsterdam kom je gewoon prima weg met alleen Engels. Totaal geen noodzaak dus om Nederlands te leren.

3 juli 2024 om 14:44
0

Daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben want er zijn maar heel erg weinig spelers die niet slagen bij clubs van dat kaliber. Middelmatige eredivisiespelers worden daar regelmatig serie A sterren.

3 juli 2024 om 14:55
0

Op de een of andere manier heb ik nog wel vertrouwen in deze jongen. Vind inderdaad wel dat hij wat meer z’n best mag doen om Engels te leren. Dat moet je na een jaartje toch wel redelijk kunnen zou je zeggen.

Ben er sowieso wel van overtuigd dat er spelers in de selectie zitten die lang niet zo slecht zijn, als dat ze afgelopen seizoen hebben gepresteerd.

Als we verdedigend al 20% beter staan en net zo veel scoren, doe je al (langer) mee om plek 3 natuurlijk.

3 juli 2024 om 14:57
0

Ik weet niet of Rugani die men wil kopen beter is dan Sutalo. Rugani was veelbelovend maar schijnt terug te zijn gevallen. De vraag is dan of hij de leiding in die achterhoede op zich kan nemen. Sutalo kent een heel beroerd eerste jaar bij Ajax, maar waarom zou die zich niet kunnen herpakken onder een nieuwe trainer. Het lag namelijk niet alleen aan Sutalo. Het elftal was verre van fit waardoor linies niet op elkaar aansloten en het functioneerde van geen kanten. Ik durf daarom nog niet te zeggen dat we verder gaan komen met Rugani ipv Sutalo.

3 juli 2024 om 16:07
0

Dat ie de taal niet spreekt helpt niet mee, maar je kan hem dat niet per se kwalijk nemen. Iemand die goed kan voetballen is niet automatisch een talenwonder. Ik ga er vanuit dat het daar dan mee te maken heeft.

Overigens zou ik in de jeugd van clubs uit kleinere voetballanden gewoon aandacht besteden aan het leren van Engels, want met mensen uit alle landen kunnen communiceren is, zeker voor een centrale verdediger, zeer belangrijk.

Ik zou hem houden vond hem echt nog niet zo slecht spelen in het Kroatisch elftal. Speelde ook maar in een heel slecht draaiend elftal dus onder een nieuwe coach een stabielere basis nieuwe kansen. Ik snap hem wel.

3 juli 2024 om 15:09
0

Hij moet wel leren wat feller te zijn, ik zag ook tijdens dit ek dat hij er vaak niet bovenop zat en dat hij te veel ruimte open liet. Dit kan ook gewoon focus en durf zijn. Dat moet ie wel verbeteren naar mijn mening.

3 juli 2024 om 17:18
0

Hij stond twee van z'n drie wedstrijden afschuwelijk te verdedigen.

3 juli 2024 om 18:14
0

In alle wedstrijden van Kroatië de beste defensieve stats (tackles en onderscheppingen). Stond zelfs bovenaan in het klassement met meeste onderscheppingen op het toernooi. Dan sta je echt niet afschuwelijk te verdedigen... Heel Kroatië stelde teleur, het middenveld leek nergens op en de tegenstanders kregen daardoor veel kansen. Vast bij 1 goal een foutje gemaakt maar verder prima wedstrijden. Afschuwelijk verdedigen is dus onzin.

Tja dit ga je krijgen. Heeft een prima contract tot 2028 en als hij niet weg wil. Wie gaat Sutalo dan verplichten om te vertrekken

3 juli 2024 om 14:43
0

Niemand, maar als Farioli aangeeft dat hij de 4de keuze word kiest hij wel eieren voor zijn geld. Als ik hem was zou ik hopen op een club uit Italië. Daar krijg je geen 20 opdrachten mee van de coach. Als je de 0 houd heb je het goed gedaan.

3 juli 2024 om 14:48
0

Ik heb het al eerder hier gezegd maar ik denk dat Sutalo in Italie uit kan groeien tot een topper en dan zul je zien dat alle leden die hem hier uitgekotst hebben weer gaan roepen dat het wanbeleid was van Ajax om hem te laten gaan

3 juli 2024 om 14:50
0

Dan krijg je een gevalletje Schuurs. Iedereen die zegt niet goed genoeg voor Ajax, je gaat naar Italië en wordt daar een topverdediger en iedereen roept die had Ajax nooit moeten verkopen

3 juli 2024 om 15:19
0

Klopt helemaal JtjeVtt en miki1959. Maar sommige mensen snappen niet dat het voor een verdediger een enorm verschil is tussen 2 manieren van verdedigen. De 1ste manier is tegen de eigen 16 meter aanhangen en ballen wegroeien. En de 2de manier is 30 meter van je eigen goal af spelen en de aanval inleiden met een strakke inspeelpass. Sommige dachten dan Sutalo een optie 2 verdediger kon zijn. Na een jaar Ajax en een handvol westrijden bij zijn Nationale team weten we allemaal dat dit een optie 1 verdediger is. Dan is het dus gewoon tijd om te vertrekken. Ik zou zeggen, 15m met een flink doorverkoop percentage.

3 juli 2024 om 15:31
0

Botman idem dito. En Marin, Wober, Gudelj en nog wat andere oud-Ajacieden die prima meedraaien op het EK.

3 juli 2024 om 19:09
0

Ja, want hij deed het geweldig op het EK 😆. Maar goed, als PSVer hoop ik uiteraard dat ie nog een jaar blijft schutteren bij Ajax

Wordt ondertussen wel een tragisch verhaal, waarbij je als speler hoort dat de club je wil verkopen, dit niet heel motiverend is lijkt mij (of misschien voor sommige juist wel). Telkens toch nog een sprankje hoop dat hij plots op staat als leider in de defensie, om vervolgens toch weer teleurgesteld te worden. Het EK was ook niet hoopgevend.

3 juli 2024 om 18:15
0

Niet hoopgevend? Stond bovenaan in het klassement onderscheppingen en bij Kroatië de beste defensieve stats.

Lekker behouden. De transfers van Mikautadze en Concaiçao laten zien dat Ajax niet spelers op hun dieptepunt moeten wegdoen zodat ze ergens anders hun eigen waarde weer kunnen laten zien en voor meer verkocht worden.
Sutalo heeft het in zich, het moet er alleen uit komen. Sutalo is koppend sterk en heeft een goede strakke inspeelpass en het lef om uit te stellen. Daar zit zo veel meer in dan hij afgelopen seizoen heeft laten zien. Wanneer Ajax goed georganiseerd staat kan hij zo maar een revelatie zijn volgend seizoen. Ik heb er in ieder geval nog vertrouwen in.

Dus tenzij de financiële afdeling aan komt kloppen omdat zijn jaarlijkse afschrijvingskosten als molensteen worden gezien hoop ik dat hij gewoon bij Ajax blijft.

3 juli 2024 om 15:40
0

Maar na een jaar schutteren bij Ajax, waar is het toch elke keer op gebaseerd dat het er wel in zit, maar niet uit komt.
Na een jaar begin ik toch steeds meer te denken dat het er gewoon niet in zit.
Is geen ramp, genoeg voetballers die net niet goed genoeg zijn. Alleen om maar te blijven hopen op dat het er een keer uit zal komen...

3 juli 2024 om 15:57
0

In de tweede seizoenshelft was hij regelmatig de beste verdediger aan Ajax' zijde. Hij is dan ook zeker niet een heel jaar aan het schutteren geweest. In het begin wel en dat heeft zijn imago geen goed gedaan. Daarom is een trainerswissel voor hem ook goed, wanneer hij met een schone lei begint zal dat voor hem ook goed zijn.

3 juli 2024 om 17:21
0

Het is prima dat Mikautadze weg is.
Het is een spits die een vrije rol moet hebben en wat 'lui' is.
Man heeft niks te zoeken heeft bij een 4-3-3 spelend en drukzettend Ajax.

3 juli 2024 om 19:15
0

Die vergelijking loopt echt mank. Die spelers renderen niet bij Ajax omdat het geen type voetballers zijn voor Ajax, als die data Duitser daadwerkelijk zijn huiswerk had gedaan hadden die spelers ook nooit bij Ajax gevoetbald.

Een peperdure miskoop..
Eerst die engelsman waar tientallen miljoenen voor is uitgegeven en nu deze kroaat ...
Waar is de nieuwe de ligt?? Waar is de nieuwe blind?? Waar is de nieuwe schuurs?? Investeer in je opleiding en het betaald zich vanzelf uit ...
Een leermoment voor de bestuurders in amsterdam ...

3 juli 2024 om 14:38
0

De nieuwe Schuurs? Je bedoelt Schuurs die door de eigen fans uitgekotst werd, door de concurrentie uitgelachen werd en telkens op de belangrijkste momenten (CL wedstrijden en toppers) zich in de lucht liet kloppen?

Schuurs die pas in Italie een beetje zijn potentie waar lijkt te maken? Is Schuurs niet eerder een in het rijtje Bassey en Sutalo? Maar dan een stuk goedkoper.

3 juli 2024 om 14:46
0

Precies, beetje popie jopie uitspraaken van Klaas Analiste.

Achteraf blijkt Schuurs zich prima staande te houden maar in Amsterdam was men niet overtuigd, dus niet achteraf gaan doen alsof dat wel zo was.

3 juli 2024 om 15:30
0

Schuurs houdt zich uitstekend staande, maar wel in een ander systeem dan waarin Ajax speelt. Dan is het het beste voor beide partijen om te scheiden. Want je bent natuurlijk volkomen koekoek als je je systeem gaat aanpassen aan een verdediger.

Ik had Medic toch al ouder verwacht dan 25. Zeker gezien zijn leeftijd en weinige speeltijd snap ik dat hij wel een stap wil maken.

Inzake Sutalo durf ik het niet te zeggen. Kroatie speelde een heel slecht EK waarbij hij misschien wel 1 van de betere was, maar ook het verschil niet kon maken. De verdediging oogde wel heel vaak heel onzeker. In de wetenschap dat hij een heel slecht seizoen heeft en er voor zijn vertrek naar Ajax er toch weinig concrete interesse was vraag ik mij af in hoeverre er nu wel meer concrete interesse zal zijn.

Ligt het aan de spelers (bassey en Sutalo) of zou het ook iets te maken hebben met de club, beleid en technische staf dat je twee jaar op rij zo'n enorme flater slaat met je duurste aankoop voor de achterste linie?

Sutalo nu verkopen en een dure Italiaanse speler die ook alles behalve een zekerheidje is ervoor terug halen verschuift m.i. alleen maar weer het probleem. Heb je weer een speler die moet wennen aan de omgeving, het team niet kent, en moet wennen aan de speelwijze van Ajax terwijl heel Nederlands voetballand verwacht dat je voor een bedrag van boven de 15 miljoen gelijk een topper binnen haalt die jarenlang de defensie kan gaan leiden.

3 juli 2024 om 15:45
0

Bassey was zelfs nog minder dan Sutalo. Als Fulham ook Sutalo erbij neemt zou dat echt top zijn.

Dan kunnen we Fulham nog een dienst terugbewijzen door ze 50 procent korting te geven op een hele waslijst aan spelers die weg mogen.

Blijft toch een bijzonder verhaal. Basiskracht bij het nationale elftal van Kroatie op 24 jarige leeftijd, maar bij Ajax komt het er niet uit. Nu van de hand doen lijkt me de enige optie eigenlijk.

3 juli 2024 om 15:41
0

Mwene is basisspeler bij Oostenrijk (op dit moment een veel beter team dan Kroatie), moet Ajax hem dan ook maar halen ?

Als je hem gewoon nog tot de winterstop een kans geeft dan kan hij zich wellicht bewijzen. Wie weet is de connectie met Farioli een die goud oplevert!?

Lekker blijven als ik hem was en voor je kans gaan. Krijgt lekker betaald. Als hij weggaat krijgt hij sowieso minder betaald, ongeacht waar hij heen gaat

Dat Farioli het ziet zitten in Medic vind ik opmerkelijk. Medic is naar mijn mening een zeer beperkte voetballer die niet goed genoeg is voor het niveau dat Ajax zou moeten nastreven. Sutalo zou ik wel een tweede kans geven omdat dat in de basis wel een goede speler is.

3 juli 2024 om 15:31
0

Het punt zit hem uiteindelijk meer in de financiële situatie. Sutalo is 1 van de spelers die nog wel een waarde vertegenwoordigd. Met verkoop van hem kan Ajax gaan investeren. Medic gaat niet voldoende opleveren daarvoor. Maar die laatste zal niet tot nauwelijks minuten gaan maken hoor. Denk ook niet dat Farioli het ziet zitten is Medic. Maar hij in de 2,5 week van nu gewoon een goede indruk maakt qua fitheid, instelling en bereid hij om te leren oid. Maar dat hij net zo goed mag vertrekken, lijkt me duidelijk.

Ajax moet zich afvragen waarom bepaalde spelers niet uit de verf komen en bij andere clubs wel. Ik vind Schuurs bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Sutalo kan ook zo maar uitgroeien tot een topspeler in Italie. Het argument dat spelers niet in het Ajac=x systeem kunnen voetballen of niet kunnen spelen met ruimte in de rug vind ik altijd te makkelijk. Volgens mij begint alles met vertrouwen.

3 juli 2024 om 15:17
0

Dat heeft met een speelstijl te maken. Dit kan een speler gewoon niet liggen. En de vereiste van een trainer

Sutalo moet zo snel mogelijk weg. Niet goed genoeg. Ronduit slecht gespeeld een heel jaar.

Vond hem in het Kroatisch elftal echt niet slecht spelen. Hij stak er ook niet bovenuit met kop en schouders. Misschien nog een jaar vertrouwen geven.

Zelfs in z'n slechtste seizoen onder 2 complete clowns als het om tactiek gaat en in een wekelijkse wisselende opstelling was hij nog de beste verdediger van Ajax.

Zie gister een Bergwijn vanaf rechts, iets wat hij absoluut niet wil en bij Ajax ook niet goed kon. Een kleine aanpassing zorgde ervoor dat hij er 10x zo goed uitzag.

3 juli 2024 om 15:44
0

Dat hij (misschien) de beste verdediger was zegt waarschijnlijk meer om de mensen naast hem dan over hem. Zeker in het begin was zijn spel gewoon heel erg slecht. Werd tijdens het seizoen wel beter, maar het is verre van het niveau dat je als Ajax na zou moeten streven.

Medic naar Dortmund 2 Sven achterna en Sutalo proberen aan een middenmoter uit de Serie A te slijten.

Denk dat een Cagliari, Hellas Verona of Genoa wel clubs zijn wat een beetje zijn niveau is en die zijn salaris kunnen betalen.

Als Ajax per se in de buurt van de betaalde transfersom wilt komen moeten we mikken op clubs uit de championship en clubs onderin de premier league.
Wellicht dat een Everton of Fulham hem zou willen oppikken.

Gelijk verkopen! Voor je het weet heb je een Jörgensen scenario.

Oh wacht, verkeerde topic.

Laten we hopen dat hij met een frisse start het beter gaat doen dan afgelopen seizoen.
Hij is voor heel veel geld gehaald, helemaal voor Nederlandse begrippen.

Zie wel potentie, maar zijn zelfvertrouwen ligt beneden het vriespunt.

Wel gek (mocht het waar zijn) dat hij inderdaad nog geen Engels spreekt. Is dit daadwerkelijk zo? Of is dit van horen zeggen?

Het valt me nog niet mee de zomerschoonmaak van Alex Kroes. Tot nu toe zijn we alleen nog Martha en Mikautadze kwijt geraakt en laat die laatste nou net degene zijn die je achteraf beter (nog) niet had kunnen verkopen. Had de (misschien niet erg realistische) hoop dat we nu al wat van de rommel geloosd hadden. Maar Gaaiei, Tahirovic, Forbs, Medic, Avila, Sutalo, Sosa, Medic, Mannsverk, Rulli en Akpom zijn nog steeds niet weg.

Ik denk dat als je het verlies kan beperken je hem moet verkopen inderdaad. Het kan heel goed dat ie ergens anders helemaal opbloeit, maar of dat bij Ajax gaat gebeuren na zo'n seizoen betwijfel ik.

Als je Sutalo niet minstens voor het aankoopbedrag kunt verkopen moet je hem gewoon houden. Ik heb een beetje een Botman 2.0 gevoel bij hem en verwacht dat hij onder Farioli veel beter tot zijn recht gaat komen. Die Rugani gaat hem ook niet worden.

Ik zou hem ook verkopen. Sutalo is een bang hert. En met louter jonge spelers om zich heen is dat niet prettig. Geen enkele verdediger heeft een goed seizoen gespeeld, maar jongens als Kaplan en Hato hebben wel hoge pieken laten zien tijdens het seizoen, veel hoger dan die van Sutalo in elk geval. Dan zit er maar een ding op: verkopen.

Mooi dat ie niet weg wil, hij heeft een contract, en tja dat loopt natuurlijk gewoon door, wat ajax ook wil

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren