voetbalzone

‘Ajax wil snel toeslaan en hooguit opleidingsvergoeding overmaken’

Daniel Cabot Kerkdijk22 mrt 2014, 06:15
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2014, 06:15
Advertentie

FC Groningen dreigt in navolging van Richairo Zivkovic nog een toptalent van zeventien jaar oud kwijt te raken. De toenemende belangstelling voor Keziah Veendorp was al bekend, maar nu sijpelt ook door welke clubs precies interesse in de rechter centrumverdediger hebben.

voetbalzone

Volgens de Groninger Gezinsbode houden Ajax en PSV de ontwikkeling van Veendorp al jaren in de gaten. Ook de namen van AS Monaco en Paris Saint-Germain worden her en der genoemd. Ajax, dat voor Veendorps positie al twee toptalenten heeft, zou overwegen de jeugdinternational in de zomer reeds naar Amsterdam te halen omdat er nu slechts een opleidingsvergoeding voor de verdediger hoeft te worden betaald. FC Groningen hoopt de fysiek sterke mandekker echter ook te binden en er hebben al gesprekken plaatsgevonden over diens toekomst.

Veendorp, net als de naar Ajax verhuizende Zivkovic afkomstig van amateurclub FVV uit Foxhol, is jeugdinternational bij Oranje Onder-17. Hij is ook nog eens aanvoerder van dat elftal. Met het vertegenwoordigende jeugdteam speelt Veendorp deze week een kwalificatietoernooi voor het EK 2014.

Bezig met laden …