voetbalzone

Ajax wint maar één van vijf Europese thuisduels: ‘De titel vergoedt alles’

Erik van Dam11 dec 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2015, 06:30
Advertentie

PSV presteerde dit seizoen ijzersterk in de Europese thuiswedstrijden en rekende af met zowel Manchester United (2-1) als VfL Wolfsburg (2-0) en CSKA Moskou (2-1). Ajax deed het een heel stuk minder tijdens de Europese avonden in de Amsterdam ArenA. Het team van Frank de Boer kwam vijfmaal in actie, maar slechts één keer leverde het de winst op.

voetbalzone

In augustus stond Ajax op eigen veld tegenover Rapid Wien (2-3) en FK Jablonec (1-0), in september tegen Celtic (2-2), in november ontmoette het thuis Fenerbahçe (0-0) en donderdagavond eindigde de groepsfase met een thuiswedstrijd tegen Molde FK (1-1). De cijfers in thuisduels zijn niet bepaald sterk, terwijl Ajax het in de competitie juist goed doet in Amsterdam: zes van de zeven wedstrijden leverden een zege op.

Ricardo van Rhijn zegt dat het teleurstellend is dat zijn club de knock-outfase niet heeft kunnen bereiken. “We wisten dat de kans klein was, maar dat het nog wel mogelijk was. Daarom is het zo teleurstellend dat je zelf in eigen huis niet wint”, sipt de rechtsback in gesprek met Voetbal International. Jaïro Riedewald liet aan Ajax Life weten dat de focus nu op de Eredivisie gaat. “De titel vergoedt alles”, sprak hij. “Volgend jaar geen domme tegengoals meer.”

Bezig met laden …