voetbalzone

‘Ajax zal angst voor ons hebben, voor hen wordt het een lastige wedstrijd’

Thijs Post10 apr 2012, 16:57
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2012, 16:57
Advertentie

Als sc Heerenveen nog een gooi wil doen naar de landstitel, zal het woensdag eigenlijk moeten winnen van Ajax. Jeffrey Gouweleeuw, die ‘erg veel zin’ heeft in de wedstrijd met de hoofdstedelingen, kijkt met vertrouwen uit naar de topper. Dit ondanks de wedstrijd eerder dit seizoen in de Amsterdam ArenA, die door 5-1 met Ajax werd gewonnen. “Inmiddels zal het verschil tussen ons kleiner zijn.”

/

“Het gevoel in de groep is goed”, gaat Gouweleeuw verder op het digitale thuis van zijn club. “We moeten ons eigen spel spelen, en niet onder de indruk raken van Ajax. We kunnen echt goed voetballen, maar het komt er in de topwedstrijden niet altijd uit. Alleen thuis tegen AZ hebben we laten zien hoe het moet. Dat is te weinig. Als wij niet allemaal top zijn, is het verschil met de topploegen te groot.”

“Ajax zal angst voor ons hebben, voor hen wordt het een lastige wedstrijd”, denkt de mandekker. “Ze zitten nu in een goede fase, maar hadden daarvoor een mindere periode. We zijn aan elkaar gewaagd. Ik verwacht dat Siem de Jong in de spits gaat spelen. Maar als het iemand anders is, vind ik dat ook prima. Het maakt mij niet zoveel uit tegen wie ik speel. Ik ga altijd uit van mijn eigen kracht.”

Bezig met laden …