voetbalzone

‘Ajax zet interesse in LaLiga-spits niet door; Valencia nieuwe favoriet’

Jonathan van Haaster19 jul 2023, 23:09
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 23:09
Advertentie

Het heeft er alle schijn van dat Rafa Mir niet naar Ajax komt deze zomer. De Amsterdammers zijn op zoek naar een concurrent voor Brian Brobbey en onder meer Marca meldde vorige week dat de Amsterdammers geïnteresseerd waren in de spits van Sevilla. El Mundo Deportivo schrijft nu dat Ajax zijn interesse echter heeft laten vervagen. Mede daardoor gaat Valencia hoogstwaarschijnlijk aan de haal met de 26-jarige Spanjaard.

Mir leek dus even een kandidaat te zijn, maar technisch directeur Sven Mislintat heeft zijn sluimerende interesse niet geïntensiveerd. De 26-jarige aanvalsleider zou oren hebben gehad naar een transfer naar Amsterdam, maar geeft toch de voorkeur aan een langer verblijf in LaLiga. Door zijn wens, de concrete interesse van Valencia en het afhaken van Ajax lijkt Mir hoe dan ook niet de nieuwe spits van de Amsterdammers te worden. Volgens Transfermarkt bedraagt de waarde van Mir tien miljoen euro, maar Valencia zal niet aan dat bedrag voldoen. De club uit de sinaasappelstad wil de spits huren, iets waar Sevilla naar verluidt vijf miljoen euro voor vraagt. Een verplichte optie tot koop is ook een mogelijkheid voor de Europa League-houder.

Brobbey kende vorig seizoen concurrentie van de Italiaan Lorenzo Lucca, die inmiddels is teruggekeerd naar zijn thuisland omdat de optie tot koop in het huurcontract met Pisa niet werd gelicht. Brobbey meldde zich eerder dan verwacht op De Toekomst voor de voorbereiding en leek te beseffen dat hij een tandje bij moet zetten. “De spits meldde zich iets eerder op De Toekomst", schreef Johan Inan van het Algemeen Dagblad. "Het is de honger waarvan intern doorsijpelt dat die vorig seizoen te veel ontbrak. Zoals de staf erop is ingekleed, moet ook de selectie straks overlopen van noeste spelers die trots zijn om voor Ajax te spelen en er alles aan doen om te slagen in Amsterdam."

Brobbey heeft momenteel geen echte concurrent in Amsterdam. De spits maakte het afgelopen seizoen geen al te beste indruk in de hoofdstad en zal zich willen revancheren. De topprioriteit van Ajax lijkt vooralsnog centraal in de verdediging te liggen. Na het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal is het nog onduidelijk wie zijn plek overneemt. Josip Sutalo van Dinamo Zagreb wordt genoemd als de voornaamste kandidaat. Wat betreft een concurrent voor Brobbey is het voorlopig stil qua namen. Met het vertrek van Dusan Tadic naar Fenerbahçe verloor Ajax bovendien een speler die ook regelmatig in de spits stond opgesteld. Wel kan Steven Bergwijn in de punt van de aanval uit de voeten, wat op de linkervleugel ruimte zou bieden aan onder meer Mika Godts en Mohamed Daramy.

Bezig met laden …