voetbalzone

Ajax ziet alternatief voor Thiago Almada rondlopen in Ligue 1 en legt contact

Sam Vreeswijk26 aug 2023, 18:54
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:24
Advertentie

Als het Ajax niet lukt om Thiago Almada over te nemen van Atlanta United, dan willen de Amsterdammers zich versterken met Georges Mikautadze, spits van FC Metz. Volgens De Telegraaf melden bronnen dicht bij de Franse club dat Ajax het eerste contact heeft gelegd met de 22-jarige Georgische spits.

Almada lijkt nog altijd de topprioriteit voor Ajax, maar het is de vraag of hij haalbaar is. Vrijdag wist The Athletic nog te melden dat er minimaal 26,7 miljoen euro betaald moet worden om de aanvallende middenvelder in te lijven. Het is de vraag of directeur voetbalzaken Sven Mislintat de toestemming van Ajax krijgt om een dergelijk bedrag uit te geven. Gezien het feit dat de deadline van de transferwindow (1 september) bovendien snel dichterbij komt, is het zaak voor de Duitser om ook naar alternatieven te kijken. Daarbij lijkt hij dus te zijn uitgekomen bij Mikautadze, die zo'n tien miljoen euro moet kosten.

Waar Almada een aanvallende middenvelder is, staat Mikautadze te boek als spits. Laatstgenoemde is 1,76 meter lang en rechtsbenig. Hij speelde in de jeugd van Metz, en werd van 2020 tot 2022 verhuurd aan het Belgische RFC Seraing. Voor die club speelde hij in totaal 57 wedstrijden, waarin hij 36 keer scoorde en vier keer als aangever fungeerde. Een jaar geleden keerde Mikautadze terug bij Metz.

Voor de club uit het noordoosten van Frankrijk speelde hij tot dusver 44 duels. Daarin was hij goed voor 25 goals en 10 assists. In de twee duels die Metz dit seizoen tot dusver speelde in de Ligue 1, begon hij steeds in de basis. Daarin noteerde hij één goal en een assist. Mikautadze ligt bij Metz nog vast tot medio 2026. Daarnaast speelde de in Lyon geboren spits zestien interlands voor Georgië (4 goals).

Bezig met laden …