voetbalzone

'Ajax ziet in Belgisch talent mogelijke opvolger Eriksen'

Bart Kruyt15 nov 2012, 07:10
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2012, 07:10
Advertentie

Christian Eriksen ontkent dat hij bezig is met een transfer, maar bij Ajax houdt men er rekening mee dat de middenvelder bezig is aan zijn laatste seizoen in Amsterdam. De recordkampioen houdt daarom de ogen open voor een mogelijke opvolger voor de Deen en heeft volgens het Algemeen Dagblad Anderlecht-middenvelder Dennis Praet hoog op het verlanglijstje staan.

/

De achttienjarige Praet staat al geruime tijd in de belangstelling van Ajax, dat de Belg al wilde ophalen toen hij nog in de jeugdopleiding van Racing Genk speelde. De aanvallende middenvelder koos toen echter voor een overstap naar Anderlecht, waar hij vorig seizoen doorbrak in het eerste elftal. Onder John van den Brom komt Praet steeds vaker aan spelen toe.

Scouts van Ajax zouden dit seizoen veelvuldig op de tribune zitten bij wedstrijden van Anderlecht, om de prestaties van Praet bij te houden. Ook Liverpool heeft belangstelling voor het Belgische talent, maar vooralsnog is er niets concreet. Het contract van Praet, die twee keer scoorde in zestien competitieduels voor Anderlecht, loopt nog tot de zomer van 2016 door.

Bezig met laden …