voetbalzone

‘Ajax ziet in Pachuca-middenvelder Érick Sánchez gewenste creatieve aanwinst’

Mart Oude Nijeweeme13 jun 2024, 08:36
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:01
Advertentie

Ajax heeft belangstelling in Erick 'Chiquito' Sánchez, zo meldt het Mexicaanse Diario Record. De 24-jarige aanvallende middenvelder moet overkomen van Pachuca, waar de Amsterdammers een samenwerkingsverband mee hebben.

Diario Record meldt dat Sánchez klaar is om Pachuca te verlaten. De Mexicaan, die 27 interlands achter zijn naam heeft staan, wordt beschouwd als sleutelspeler achter de recent gewonnen CONCACAF Champions League.

"Sánchez is, na meerdere seizoenen een van de belangrijkste spelers in het elftal van Guillermo Almada te zijn geweest, klaar om naar Europa te vertrekken", zo klinkt het. "Hij staat op de radar van Ajax."

De Mexicaans international heeft nog een contract tot volgend jaar december, wat betekent dat Ajax met een transfersom over de brug moet komen. Transfermarkt schat zijn huidige waarde op tien miljoen euro.

Journalist Alberto Bernard omschrijft Sánchez als een speler die over de 'technische én tactische kwaliteiten beschikt' voor het spel van Ajax. Zijn lengte - Sánchez is 1 meter 67 - zou wel een probleem kunnen vormen.

Sánchez doorliep de jeugdopleiding van Pachuca en maakte er tevens zijn debuut in het betaalde voetbal. Los van een uitleenbeurt aan Mineros de Zacatecas tussen 2018 en 2020 verliet hij zijn jeugdliefde niet.

Inmiddels staat de teller op 187 wedstrijden voor Pachuca, waarin hij 21 keer scoorde en 24 keer aangever was. In de 27 interlands die hij speelde voor Mexico wist hij driemaal het net te vinden.

Sánchez speelt voornamelijk als centrale of aanvallende middenvelder, maar kan ook als defensieve middenvelder uit de voeten. Twee weken geleden wist hij met zijn club beslag te leggen op de CONCACAF Champions League.

Bezig met laden …