voetbalzone

Ajax ziet in Sepp van den Berg gewenste defensieve versterking

Mart Oude Nijeweeme13 jul 2023, 12:08
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 12:08
Advertentie

Sepp van den Berg is nadrukkelijk in beeld bij Ajax, meldt Voetbal International. De 21-jarige verdediger, die in Nederland een verleden heeft bij PEC Zwolle, werd afgelopen seizoen door Liverpool uitgeleend aan Schalke 04. Van den Berg moet in Amsterdam als versterking dienen voor het hart van de defensie, waar de club al enige tijd naar op zoek is.

Onder welke voorwaarden Ajax Van den Berg terug wil halen naar Nederland is nog niet bekend. Vast staat wel dat de Amsterdammers in gesprek zijn met Liverpool. The Reds lijken bereid om opnieuw mee te werken aan een vertrek van de centrale verdediger, zij het op huurbasis. Van den Berg kwam afgelopen seizoen door een blessure teleurstellend weinig in actie namens Schalke.

Ajax is niet de enige club die hengelt naar de diensten van de jeugdinternational. Vanuit Duitsland hebben 1. FC Union Berlin en FSV Mainz eveneens hun interesse kenbaar gemaakt. Van den Berg heeft bij Liverpool nog een doorlopend contract tot volgend jaar zomer. Eerder werd hij door de Engelse grootmacht al op huurbasis bij Preston North End gestald. Een derde huurperiode lijkt dus niet ondenkbaar.

Van den Berg verruilde de jeugd van CSV '28 in 2011 voor die van PEC Zwolle. Na bij de promovendus een groot deel van de jeugdopleiding te hebben doorlopen en er zijn debuut te hebben gemaakt in de hoofdmacht, maakte hij in de zomer van 2019 voor een slordige twee miljoen euro de overstap naar Liverpool. Daar speelde hij tot dusver drie officiële wedstrijden.

Liverpool stalde Van den Berg eerst op huurbasis bij Preston North End en afgelopen seizoen dus bij Schalke. Door een slepende blessure kwam hij echter slechts negen keer in actie. Daarin wist hij eenmaal het net te vinden. Tot overmaat van ramp degradeerde Van den Berg met Schalke ook nog uit de Bundesliga. Vlak voor de start van het jeugd-EK meldde de verdediger van Jong Oranje zich af met een blessure.

Gespot op vliegveld
Ajax lijkt snel te moeten handelen indien het Van den Berg wil inlijven. Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien is dat de mandekker zich op het vliegveld van Frankfurt begeeft om een transfer naar Mainz af te ronden. Florian Plettenberg meldt namens SkySport dat directeur Christian Heidel de deal snel wil afronden. De club zou al meerdere gesprekken hebben gevoerd met Liverpool.

Bezig met laden …