voetbalzone

Ajax zit dankzij inmenging De Boer weer met doelwit om de tafel

Daniel Cabot Kerkdijk15 jun 2015, 06:41
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2015, 06:41
Advertentie
voetbalzone

De kans is aanwezig dat Ajax en John Heitinga alsnog een hernieuwde samenwerking met elkaar aangaan. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bereikte vorige week een akkoord met Heitinga’s manager Rob Jansen over een tweejarig contract in de Amsterdam ArenA. Tscheu La Ling, de door Johan Cruijff naar voren geschoven adviseur van de nieuwe strategische commissie bij Ajax, vond dat echter een slecht idee.

Commissaris Theo van Duivenbode knalde derhalve, op voorspraak van Ling, de deal af. Een eenjarige verbintenis zou voldoende moeten zijn, zo oordeelden de twee. Volgens De Telegraaf heeft Frank de Boer ervoor gezorgd dat Ajax toch weer met Jansen om de tafel gaat. De oefenmeester heeft opnieuw op de komst van de verdediger van Hertha BSC aangedrongen, zo verzekert het dagblad.

Heitinga zelf zou volgens De Telegraaf bereid zijn met de club mee te denken. Dat beide partijen weer aan de onderhandelingstafel plaatsnemen, duidt erop dat iedereen de intentie heeft om een oplossing te vinden. De 31-jarige verdediger heeft nog een contract voor een seizoen met Hertha. Na zijn vertrek in de zomer van 2008 bij Ajax kwam de verdediger uit voor Atlético Madrid, Everton en Fulham. Vorig jaar zomer tekende hij voor twee jaar in Berlijn.

Bezig met laden …