voetbalzone

Ajax zonder Bergwijn naar Panathinaikos: aanvaller blijft achter in Amsterdam

Mart Oude Nijeweeme07 aug 2024, 12:05
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:29
Advertentie

Steven Bergwijn reist niet met Ajax af naar Griekenland voor het duel in de Europa League met Panathinaikos, zo weet De Telegraaf te melden. De aanvaller is nog niet fit genoeg om onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Ajax neemt het donderdagavond om 20:00 uur in Athene op tegen Panathinaikos, maar moet dat dus doen zonder Bergwijn. De aanvaller ondervindt hinder van een blessure die hij tijdens het EK opliep.

Bergwijn raakte tijdens het groepsduel met Roemenië geblesseerd en moest zich halverwege het duel laten vervangen door Donyell Malen. De naweeën van die blessure spelen de Oranje-international nog altijd parten.

Een andere reden dat Bergwijn achterblijft in Amsterdam is omdat hij aanstaande zondag, tijdens de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen, is geschorst tegen sc Heerenveen.

Trainer Francesco Farioli kiest daarom voor andere namen op bezoek bij Panathinaikos en geeft Bergwijn de tijd en ruimte om volledig te herstellen. Volgende week donderdag staat de return op het programma in de Johan Cruijff ArenA.

Brian Brobbey reist wel met Ajax af naar Griekenland. De spits kwam nog geen minuut in actie deze voorbereiding, maar is fit genoeg om speelminuten te maken.

Interesse
De Telegraaf brengt woensdag tevens naar buiten dat er veel belangstelling is voor Bergwijn. De aanvaller staat hoog op het wensenlijstje van Leicester City én Atlanta United.

De Engelse promovendus zou bereid zijn om 20 miljoen euro te betalen. Ajax gaat daar niet mee akkoord en verlangt meer. Ook een bod van 15 miljoen euro van Atlanta United is door de Amsterdammers van tafel geveegd.

Bergwijn maakte twee jaar geleden voor ruim 30 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op 18 miljoen euro. Ajax is niettemin van plan om zijn aanvoerder zonder slag of stoot te laten gaan.

Bezig met laden …