voetbalzone

Ajax zonder Mikautadze op trainingskamp: transfer mét optie tot koop bijna rond

Bart DHanis02 jan 2024, 14:24
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 18:51
Advertentie

Ajax heeft bekendgemaakt welke spelers mee afreizen naar het trainingskamp in Cádiz. Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk ontbreken vanwege een blessure. Georges Mikautadze reist niet mee omdat hij een transfer afrondt.

Daarmee lijkt Ajax te bevestigen dat Mikautadze terugkeert naar FC Metz. Volgens Voetbal International nadert Ajax een deal en is de transfer nagenoeg rond. Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, meldt dat het gaat om een huurtransfer met koopoptie.

Ajax-trainer John van 't Schip neemt 29 spelers wél mee naar Andalusië, waar de groep tussen 2 en 7 januari een trainingskamp belegt. Op de laatste dag oefenen de Amsterdammers tegen het Duitse Hannover 96.

Andere spelers die in verband worden gebracht met een transfer, zijn dus wel ‘gewoon’ meegenomen naar Spanje. Zo zou Gaston Ávila mogen uitkijken naar een andere club en ook Ar’Jany Martha staat het vanaf maandag vrij om met andere clubs te praten.

Gerónimo Rulli is eveneens van de partij. De Argentijnse sluitpost liep een schouderblessure op in de eerste wedstrijd van het seizoen, maar is inmiddels al een tijdje hersteld.

Zijn basisplaats is hij echter kwijtgeraakt aan Diant Ramaj, waardoor de wereldkampioen de deur in Amsterdam achter zich dicht wil trekken. Voor zover bekend heeft nog geen club zich bij Ajax gemeld voor zijn diensten.

Van ‘t Schip neemt tevens een lading talenten mee naar Cádiz. Onder meer Jaydon Banel, Amourricho van Axel Dongen, Tristan Gooijer, Gabriel Misehouy, Julian Brandes en Oualid Agougil maken deel uit van de selectie.

Bezig met laden …