voetbalzone

'Ajax zou ideaal zijn als ze op het juiste moment interesse tonen'

Erik van Dam26 jan 2012, 23:05
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2012, 23:05
Advertentie
/

Lucas Andersen ziet een transfer naar Ajax wel zitten. De zeventienjarige middenvelder staat momenteel onder contract bij Aalborg BK in zijn thuisland Denemarken, maar weet zich gevolgd door de Eredivisionist. John Steen Olsen, scout in Scandinavië namens Ajax, laat zich in Tipsbladet lovend uit over Andersen en de speler zelf is ook enthousiast geraakt over het vervolgens van zijn loopbaan in Amsterdam.

Andersen weet dat landgenoten als Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer de laatste jaren reeds de overstap maakten van Deense clubs naar Ajax. “Een club als Ajax zou het meest ideaal zijn voor me als ze op het juiste moment in mijn carrière interesse zouden tonen. Alle verhalen van Fischer horende lijkt het me een geweldige club”, aldus de middenvelder. “Hij vertelt hoe hij zich verder heeft kunnen ontwikkelen.”

“Dat geeft me meer vertrouwen om zo'n stap te overwegen”, aldus Andersen in het Deense medium. Hij benadrukt dat hij zelf nog niet benaderd is door Ajax of een andere club; ook Borussia Dortmund en Liverpool hebben naar verluidt interesse, maar zijn dus nog niet overgegaan tot actie. “Ik heb nog geen idee wanneer ik naar het buitenland ga”, geeft Andersen aan. “Ik kan hier nog veel leren. Als ik ga, moet het natuurlijk een echte verbetering zijn.”

Scandinavië-scout Olsen stelt dat Ajax er goed aan doet zich te versterken met de jonge spelverdeler, die al negentien wedstrijden achter zijn naam heeft staan in het Aalborg-tenue. “Ik denk dat hij een heel interessante speler is. Hij heeft zoveel kwaliteiten. Hij is technisch goed, snel en kan zowel op links als rechts op de flanken als op de nummer 10-positie uit de voeten. Met zijn kwaliteiten kan hij hetzelfde niveau als dat van Eriksen, Boilesen en Fischer bereiken. Hij is nu klaar voor de stap naar het buitenland.”

Bezig met laden …