voetbalzone

‘Ajax zou mooi zijn voor de achtste finales, het is daar een heksenketel’

Erik van Dam24 nov 2011, 14:30
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2011, 14:30
Advertentie
/

Er bestaan wonderen en er bestaan wonderen. Zo ook in de Champions League, waar het bescheiden APOEL Nicosia deze week vriend en vijand verraste door zich te plaatsen voor de achtste finales van het prestigieuze kampioenenbal. Het was de aanleiding voor een Cypriotisch volksfeest in de straten van de hoofdstad en het zal dan ook niemand verbazen dat het voetbalgekke land voor even compleet op zijn kop stond.

Joost Broerse weet als geen ander wat voor een impact deze prestatie van APOEL heeft op de Cypriotische bevolking. De 32-jarige Nederlander, die tot afgelopen zomer op de loonlijst van de Cypriotische revelatie stond, duidt donderdag in gesprek met NUsport de situatie. “Ze staan allemaal achter Apoel. Iedereen leeft mee met de club. Het is ongelofelijk wat voetbal betekent voor die mensen.”

“Het is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Als je gaat eten in een restaurant, kun je in 85 tot 90 procent van de gevallen voetbal kijken. Mensen verzetten bijna hun bruiloft voor de wedstrijden”, zo vervolgt de 32-jarige middenvelder van Excelsior, die overigens nog een wens had voor de achtste finale: “Ajax of een Duitse club zou mooi zijn. Dan ga ik er zeker naartoe. Het is daar een heksenketel.”

Bezig met laden …