Jakov MedicImago

Jakov Medic definitief op huurbasis naar Bochum; Ajax-directeur Alex Kroes legt uit waarom

Rian Rosendaal20 aug 2024, 15:20
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2024, 16:12
Advertentie

Jakov Medic ruilt Ajax definitief op huurbasis in voor VfL Bochum, zo maken beide clubs dinsdagmiddag wereldkundig. De Duitse club neemt volgens De Telegraaf het volledige jaarsalaris van de Kroatische verdediger over en bedingt tevens een optie tot koop van drie miljoen euro.

Medic werd vorig jaar augustus door toenmalig technisch directeur Sven Mislintat voor twee miljoen overgenomen van FC Sankt Pauli. Dat bedrag kan door diverse bonussen nog verder oplopen.

De 1.93 meter lange verdediger kende vorig jaar een flitsende start bij Ajax, daar hij op schitterende wijze scoorde in een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Die prachtige goal werd zelfs verkozen tot Doelpunt van het Jaar.

Een definitieve doorbraak in de hoofdmacht van Ajax bleef ondanks de hooggespannen verwachtingen uit afgelopen seizoen. Medic kwam tot slechts 517 minuten in Amsterdam, verdeeld over 9 wedstrijden en vervulde slechts een bijrol in de Johan Cruijff ArenA.

Het werd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al snel duidelijk dat Medic niet voorkomt in de plannen van de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli. De verdediger (25) gaat nu op huurbasis verder bij Bochum.

Medic ligt nog tot medio 2028 vast bij Ajax, maar zijn toekomst lijkt dus buiten Amsterdam te liggen. De boomlange centrale verdediger kwam eerder in zijn loopbaan uit voor onder meer SV Wehen Wiesbaden en 1. FC Nürnberg. Hij speelde nog nooit voor de Kroatische nationale ploeg.

Alex Kroes legt uit waarom Ajax afscheid heeft genomen van Medic. "Jakov heeft de ruimte gekregen om elders te kijken omdat hij bij Ajax niet aan voldoende speeltijd kon komen", zo laat de technisch directeur weten in een persbericht. "Voor hemzelf en de club is het goed dat hij, in ieder geval dit seizoen, zijn carrière in de Bundesliga kan vervolgen. Wij hebben hem dan ook veel succes gewenst"

Bezig met laden …