voetbalzone

Aké heeft eerste basisplaats bij Chelsea binnen: ‘Ik kon niet slapen’

Erik van Dam28 feb 2013, 10:45
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2013, 10:45
Advertentie

Anderhalf jaar na zijn vertrek van Feyenoord naar Chelsea mocht Nathan Aké debuteren in de basis voor the Blues. De achttienjarige verdediger deed in december al eens mee in een competitiewedstrijd, maar speelde toen maar een minuut; nu zette Rafael Benítez hem tegen Middlesbrough neer in de basiself. Aké sliep de nacht van tevoren slecht, maar speelde wel vrijuit in de FA Cup-wedstrijd.

/

“Gisteren zag ik op de training al aankomen dat ik in de basis zou staan”, sprak Aké na afloop van de 0-2 overwinning tegen het clubkanaal. “Ik wist het dus eigenlijk al wel en daardoor was ik de nacht ervoor heel nerveus, ik kon er niet van slapen. Gelukkig had ik voldoende kracht over voor de wedstrijd. Eigenlijk was ik mijn zenuwen bij het begin van de wedstrijd alweer kwijt”, aldus de Nederlander.

“Als je eenmaal op het veld staat, voel je direct de ambiance. Maar wanneer je dan begint, vergeet je alles en speel je je eigen spel”, geeft Aké aan. Hij speelde tot zijn zestiende voor Feyenoord en verliet de Rotterdammers uiteindelijk voor een avontuur overzees. Vorig jaar werd hij met Oranje Onder-17 Europees kampioen.

Bekijk hier een video met de hoogtepunten van Nathan Aké tegen Middlesbrough.

Bezig met laden …