voetbalzone

Aké stijgt in pikorde: ‘Chelsea wil hem absoluut niet laten gaan’

Erik van Dam18 jan 2014, 23:15
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2014, 23:15
Advertentie

Nathan Aké lijkt een kansrijke tweede seizoenshelft tegemoet te gaan bij Chelsea. De achttienjarige verdediger, die Feyenoord in 2011 inruilde voor the Blues, speelde vorig seizoen drie keer mee met Chelsea in de Premier League. Tijdens deze jaargang werd er nog geen beroep op hem gedaan, maar daar kan in de komende maandag wel eens verandering in komen.

voetbalzone

José Mourinho wil de Nederlandse verdediger namelijk niet op huurbasis laten vertrekken uit Londen. Chelsea verhuurt al veel talenten, maar Aké moet het seizoen gewoon afmaken op Stamford Bridge. Zijn managementbureau Forza Sports Group bevestigt dat bij monde van Daan Kramp aan NUsport. “Mourinho ziet in Aké een potentiële speler voor het eerste. Ze willen hem nu absoluut niet laten gaan”, zegt hij.

Enkele dagen geleden werd duidelijk dat meerdere Eredivisionisten een tijdelijk verblijf van Aké wel zagen zitten. Samen met Marco van Ginkel vormt hij de Nederlandse enclave bij Chelsea. Nadat Ryan Bertrand uitgeleide werd gedaan aan Aston Villa wil Mourinho er zeker van zijn dat hij spelers achter de hand houdt voor de verdediging, dus laat hij Aké niet gaan.

Bezig met laden …