voetbalzone

Akkoord nabij: Openda wordt voor 43 miljoen duurste clubaankoop aller tijden

Rian Rosendaal05 jul 2023, 16:58
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 16:58
Advertentie

RB Leipzig geeft niet op in de strijd om Loïs Openda. Foot Mercato onthult woensdag namelijk dat de Duitse club een vierde bod van 43 miljoen euro heeft neergelegd bij diens werkgever RC Lens. Het transferbedrag kan door diverse bonussen nog verder oplopen. Openda bereikte volgens BILD en Fabrizio Romano onlangs al een persoonlijk akkoord met Leipzig, dat voor de voormalig Vitessenaar een vijfjarig contract heeft klaarliggen.

Volgens Foot Mercato zijn alle betrokken partijen tijdens de onderhandelingen dichterbij elkaar gekomen en is de verwachting dat er nog deze week witte rook komt. Lens probeert ondertussen om het onderste uit de kan te halen en de winst te maximaliseren. Vorige zomer kwam Openda nog voor bijna tien miljoen euro over van Club Brugge, nadat hij twee seizoenen op huurbasis voor Vitesse uitkwam.

Romano meldde begin juni nog dat Leipzig wilde doorpakken met Openda, daar er ook niet nader genoemde Italiaanse clubs geïnteresseerd zijn in de diensten van de Belgische spits. De rappe aanvaller kwam afgelopen seizoen tot 21 doelpunten en 4 assists in 38 competitiewedstrijden en werd verrassend tweede met Lens. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt vertegenwoordigt Openda een transferwaarde van 35 miljoen euro.

Begin maart zorgde Openda nog voor een daverende verrassing door in competitieverband een hattrick te maken voor Lens. Dat deed hij binnen vier minuten in de wedstrijd tegen Clermont Foot en op die manier werd hij de speler met de snelste hattrick in de Ligue 1 deze eeuw. Daarnaast eiste Openda ook de titels voor Speler van de Maand in maart én april voor zich op. De Belg maakte ook nog kans op de prijs voor Speler van het Seizoen, maar die eer viel uiteindelijk Kylian Mbappé ten deel.

Bezig met laden …