Ivan Toney Ollie WatkinsImago

Al-Ahli wacht niet op Osimhen en bereikt akkoord met nóg een topspits, in de Premier League

Tom Rofekamp30 aug 2024, 11:34
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2024, 16:53
Advertentie
Terwijl Al-Ahli wacht op groen licht van Victor Osimhen voor een transfer, zijn de Saudi’s al wel akkoord met een andere bewezen goalgetter. Ivan Toney gaat voor veertig miljoen pond (omgerekend zo’n 47,6 miljoen euro) de overstap maken van Brentford. De zesvoudig Engels international lag nog een jaar vast bij the Bees.

Het lijkt evident dat Al-Ahli zich van doelpunten wil verzekeren. Eerder vrijdag werd duidelijk dat de club rond was met Napoli over een transfer van Osimhen. 

Al-Ahli wil maximaal tachtig miljoen euro betalen voor de Nigeriaanse ster, die echter nog geen groen licht heeft gegeven. Ook Chelsea is nog nadrukkelijk in de race voor zijn handtekening.

Dus neemt Al-Ahli geen risico en hengelt het alvast Toney binnen. De 28-jarige spits bewijst zich al meerdere malen op rij als doelpuntenmachine in de Premier League. 

De afgelopen drie jaar was hij goed voor 36 treffers, verdeeld over tachtig competitieduels. Dit seizoen maakte Toney nog geen minuten voor Brentford.

Bij Al-Ahli, dat gevestigd zit in Jeddah, treft de Engelsman tal van andere bekende namen. Zo zijn Roberto Firmino, Édouard Mendy, Franck Kessié en Merih Demiral al actief voor de nummer drie van afgelopen Saudi Pro League-seizoen. Ook Allan Saint-Maximin staat onder contract bij Al-Ahli, maar wordt deze jaargang verhuurd aan Fenerbahçe. Osimhen moet dus de volgende in het rijtje grote namen worden. 

Mocht Osimhen groen licht geven, dan vertrekt hij na vier seizoenen bij Napoli. De Italiaanse topclub nam hem in de zomer van 2020 voor liefst 77,5 miljoen euro over van Lille OSC. Dat aankoopbedrag kan i Partenopei nu dus terugverdienen.

Bezig met laden …