voetbalzone

'Al die aandacht hoort er nu eenmaal bij, ik moet gewoon mezelf blijven'

Daniel Cabot Kerkdijk16 aug 2013, 00:15
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2013, 00:15
Advertentie
/

Richairo Zivkovic is een nieuwe attractie in de Eredivisie. De pas zestienjarige aanvaller scoorde als invaller al twee keer voor FC Groningen en is hierdoor clubtopscorer. Hij is door de Servische bond ook uitgenodigd voor de oefenwedstrijd van Serviër Onder-19 tegen Bosnië-Herzegovina. “Het gaat lekker.”

Zivkovic, die ook een Nederlands paspoort bezit, blijft met beide benen op de grond staan. “Al die aandacht hoort er nu eenmaal bij. Ik moet gewoon mezelf blijven en niet uit de hoogte doen. Ik ben blij met de speelminuten en de doelpunten. Dit is waar je het voor doet”, zegt het talent tegen Voetbal International. Zivkovic maakte tegen NEC de 1-4 en de 2-0 in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

De jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Groningen ooit is naar verluidt ook al in beeld bij Liverpool. Hij debuteerde in december 2012 in het betaalde voetbal en heeft nu zes wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan. Zivkovic stelde zich in de voorbereiding ten doel om dit seizoen drie tot acht goals te maken.

Bezig met laden …