voetbalzone

Al-Hilal straft treuzelend Barça keihard af en gaat beoogde aanwinst kapen

Tom Rofekamp18 jun 2023, 16:20
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 16:20
Advertentie

Al-Hilal is het eens geworden met Wolverhampton Wanderers over de transfer van Rúben Neves. Volgens onder meer Relevo en Fabrizio Romano zijn de Saudi's bereid 55 miljoen euro neer te tellen voor de Portugese middenvelder. Neves is echter al tijden persoonlijk akkoord met het eveneens geïnteresseerde Barcelona. De Catalanen pakken alleen niet door.

Barcelona wil Neves al meer dan een jaar vastleggen en was daar deze zomer ook ontzettend dichtbij. Het dacht aan een ruildeal met Ansu Fati, waar laatstgenoemde zelf echter voor ging liggen. Vanwege de Financial Fair Play-regels kon Barcelona niets anders bedenken dan een spelersruil. Daarvan besloot Al-Hilal te profiteren.

De vermogende Saudi's kunnen probleemloos een miljoenenbedrag ophoesten en zijn met de Wolves al akkoord over de transfersom. Ook Neves zou inmiddels openstaan voor een verhuizing naar het Midden-Oosten. Naar verwachting tekent de 26-jarige middenvelder volgende week al bij Al-Hilal, dat daarmee de volgende wereldster naar Saudi-Arabië haalt. Karim Benzema trok deze zomer al naar de Golfstaat, terwijl Cristiano Ronaldo daar in de winter neerstreek.

Met de move naar Al-Hilal komt Neves voor zijn tweede verrassende transfer van zijn carrière te staan. In 2017 verkaste het toenmalig wonderkind van FC Porto al verrassenderwijs naar de Wolves, die toen nog in de Championship uitkwamen. Inmiddels staat de teller op 253 duels, waarin hij dertig keer scoorde en dertien assists afleverde. Neves' contract loopt nog een jaar door.

Bezig met laden …