voetbalzone

Al-Hilal stuurt speciale delegatie naar Parijs: Mbappé komt met antwoord

Sam Vreeswijk26 jul 2023, 21:54
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:03
Advertentie

Al-Hilal is naar Parijs gevlogen om gesprekken te voeren met Kylian Mbappé, maar dat heeft volgens Fabrizio Romano niets uitgehaald. De club uit Saudi-Arabië hoopte de 24-jarige Fransman van Paris Saint-Germain alsnog te overtuigen van een overstap, maar Mbappé weigert zelfs in onderhandeling te treden. Al-Hilal had gehoopt dat het zeer lucratieve contractvoorstel van 200 miljoen euro netto per jaar de Fransman op andere gedachten zou brengen. Mbappé wenst in Parijs te blijven.

Mbappé ligt nog voor één jaar vast in Parijs en alles wijst erop dat hij zijn contract niet wil gaan verlengen. Om te voorkomen dat hij volgend jaar transfervrij de deur uitloopt, hoopt PSG hem deze zomer al te kunnen verkopen. Maandagmiddag meldde Fabrizio Romano dat Al-Hilal een bod van 300 miljoen euro bij de Frans landskampioen had neergelegd. Niet veel later bracht Sky Sports het nieuws naar buiten dat de kampioen van Frankrijk akkoord was met het voorstel. Daarmee lag de weg open voor de 24-jarige Mbappé om de duurste speler ter wereld te worden. Het enige wat nog ontbrak was een overeenstemming tussen de aanvaller en de club uit de Saudi Pro League.

Maar ondanks het astronomische salaris dat Mbappé zou kunnen verdienen bij Al-Hilal – naar verluidt 700 miljoen euro inclusief commerciële rechten in een jaar tijd – lijkt hij dus geen oren te hebben naar een overstap. Om hem alsnog te overtuigen, is er dus een delegatie van Al-Hilal naar Parijs afgereisd. Zo hoopt de club de zeventigvoudig Frans international alsnog op andere gedachten te brengen.

Volgens verschillende media is Mbappé overigens niet de enige reden waarom de Saudische club is afgereisd naar de Franse hoofdstad. Daar vond namelijk ook de medische keuring plaats van Malcom, die Al-Hilal overnam van Zenit Sint-Petersburg. De deal werd woensdagavond bevestigd. Met de transfer van die Braziliaanse aanvaller is een bedrag van ongeveer zestig miljoen euro gemoeid.

Bezig met laden …