voetbalzone

Al-Hilal wil Marokkaanse bondscoach Gerets niet laten gaan

Bart Kruyt09 okt 2010, 08:40
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 08:40
Advertentie

Al-Hilal wil langer door met Eric Gerets. De Belgische trainer wordt volgende maand bondscoach van de Marokkaanse ploeg, maar Al-Hilal bekijkt of het mogelijk is om beide klussen te combineren. “De club stelt voor dat ik tot het einde van het seizoen blijf en mijn functie hier ondertussen combineer met die van bondscoach van Marokko”, zegt Gerets.

/

De afspraak was dat de Belg uiterlijk op 15 november naar Noord-Afrika zou verhuizen, wanneer de finale van de Aziatische Champions League achter de rug is. “Maar Al-Hilal wil me langer houden”, zegt Gerets in Het Nieuwsblad. “Ik heb een meer dan goede relatie met de voorzitter van Al-Hilal en ik wil hem helpen. Maar de bal ligt in het kamp van de Marokkaanse bond. Die moet beslissen of ze ermee akkoord gaat. Er lopen momenteel gesprekken.”

Dat hij zijn taak als Marokkaanse bondscoach voorlopig vanaf afstand vervult, verklaart direct waarom Mehdi Carcela nog niet werd opgeroepen. “Er zijn een hoop jongens, onder wie een goede voetballer als Carcela, die kunnen kiezen voor welk land ze uitkomen en eerst met mij willen praten alvorens de knoop door te hakken. Ik wil dat persoonlijk doen. Dan kan ik hen uitleggen wat mijn visie is, wat de problemen kunnen zijn die met hun keuze gepaard gaan en hoe ik hen kan helpen. Ik geef hen rustig de tijd”, aldus Gerets.

Bezig met laden …