voetbalzone

Al-Khelaïfi: ‘Dit wisten we, toen we Paris Saint-Germain kochten’

Erik van Dam21 apr 2015, 23:37
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2015, 23:37
Advertentie

Paris Saint-Germain wil na twee titels op rij ook graag succes in Europa, maar komt maar niet voorbij de kwartfinales. Twee seizoenen geleden versperde Barcelona de Fransen de weg, vorig jaar was Chelsea te sterk en nu moest men het opnieuw afleggen tegen Barcelona. Laurent Blanc en Zlatan Ibrahimovic gaven na afloop toe dat hun club simpelweg niet was opgewassen tegen de Catalanen.

voetbalzone

Ibrahimovic, die de eerste wedstrijd miste en in de return nauwelijks aan bod kwam, erkende dat Paris Saint-Germain heel graag bij de top van Europa wil horen. “Maar zoiets kost tijd. Vanavond was Barcelona simpelweg beter dan wij”, sprak de spits teleurgesteld. Teamgenoot Blaise Matuidi liet weten dat Barcelona ‘een instituut is’, zoals ook Real Madrid en Bayern München dat in de ogen van de middenvelder zijn.

“Het kost enorm veel tijd om op dat niveau te komen. We stonden vanavond tegenover een ploeg die gewoon te machtig was, zo simpel is het”, aldus de Fransman. Trainer Blanc vond dat zijn team niet efficiënt genoeg was om iets te doen tegen Barcelona en zei, in navolging van Ibrahimovic en Matuidi, dat de tegenstander eenvoudigweg te goed was om te kloppen. Of hij bezig is aan zijn laatste weken in Parijs, wilde Blanc niet zeggen.

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi deed in dat kader geen boude uitspraken, na de 2-0 nederlaag in Camp Nou. “Onze trainer verricht goed werk. We zijn teleurgesteld over hoe het nu gegaan is, maar is dit het einde van de wereld? Nee. Toen wij deze club kochten, wisten we heel goed dat het een moeilijk traject zou zijn. We zitten er pas vier jaar. We wilden graag verder, maar soms is voetbal zo. Dat moeten we accepteren.”

Bezig met laden …