voetbalzone

'Al mijn doelmannen zijn geweldig, maar Casillas is de nummer één'

Bart Kruyt25 jun 2013, 18:34
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2013, 18:34
Advertentie

Spanje begon de strijd om de Confederations Cup met een 2-1 overwinning op Uruguay en Iker Casillas stond tijdens dit duel op doel. In de tweede groepswedstrijd mocht José Reina keepen tegen Tahiti (10-0) en in het derde groepsduel met Nigeria (3-0) stond Víctor Valdés tussen de palen. Woensdag speelt Spanje in de halve finale tegen Italië en Vicente Del Bosque kiest dan toch weer voor Casillas.

/

De 32-jarige goalie heeft een teleurstellend seizoen bij Real Madrid achter de rug en slaagde er in tegenstelling tot Reina en Valdés niet in om zijn doel schoon te houden op de Confederations Cup. Del Bosque is het vertrouwen in Casillas echter niet verloren: "Iedereen kan de statistieken bekijken en zien dat Casillas 146 interlands heeft gespeeld, terwijl Reina er misschien 27 heeft", zei de bondscoach. De teller van de keeper van Liverpool staat overigens op 28 interlands.

"Al mijn doelmannen zijn geweldig, maar Casillas is voor mij de nummer één", vervolgde Del Bosque in gesprek met AS. "Dus als je wil weten wie er zal gaan starten tegen Italië, dan zeg ik dat Casillas de grootste kans maakt. Maar ik heb drie fantastische keepers in mijn selectie zitten en ze zouden alle drie kunnen spelen."

Bezig met laden …