voetbalzone

Al-Sadd haalt WK-topscorer Zuid-Korea weg bij Kashima Antlers

Erik van Dam24 jul 2010, 07:46
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2010, 07:46
Advertentie

Al-Sadd zegt zich te hebben versterkt met Jung-Soo Lee. De dertigjarige verdediger is met de club uit het Midden-Oosten akkoord over een contract voor drie seizoenen. Tijdens het WK nam hij twee doelpunten voor zijn rekening voor Zuid-Korea, dat vervolgens de achtste finales haalde. Lee scoorde in de duels met Griekenland (2-0) en Nigeria (2-2).

/

Al-Sadd haalt Lee weg bij Kashima Antlers, waar hij pas sinds het begin van dit kalenderjaar onder contract stond. De Japanse club had hem overgenomen van Kyoto Purple Sanga. Eerder kwam de 31-voudig Koreaans international uit voor Anyang Cheetahs, Incheon United en Suwon Bluewings. Hoeveel Al-Sadd voor hem betaalt, maakt de club uit Qatar niet bekend.

Deze zomer haalden de Qatarezen al twee andere WK-gangers naar de golfstaat. Algerijns international Nadir Belhadj kwam over van Portsmouth, terwijl Abdul Kader Keïta werd aangetrokken van Galatasaray. Lee bereikte met Zuid-Korea de achtste finale, waarin Uruguay uiteindelijk te sterk bleek. Met zijn twee goals was de verdediger de trefzekerste Koreaan.

Bezig met laden …