voetbalzone

Al-Sadd maakt komst van voormalig Real- en Schalke-ster Raúl officieel

Daniel Cabot Kerkdijk13 mei 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2012, 07:00
Advertentie
/

Raúl vervolgt zijn loopbaan in de nationale competitie van Qatar. Al-Sadd maakt via de officiële kanalen melding van de komst van de 34-jarige aanvaller voor het seizoen 2012/13. Over de financiële kant van het verhaal doet de Qatarese club geen mededelingen, maar Raúl gaat naar verluidt vier miljoen euro verdienen. Raúl zal zondag op een persconferentie aan de media worden voorgesteld.

Raúl en zaakwaarnemer Ginés Carvajal waren zaterdag aandachtig toeschouwer bij de bekerfinale tussen Al-Sadd en winnaar Al-Gharafa. De ex-speler van Real Madrid en Schalke 04 genoot belangstelling van Lekhwiya, de rijkste club van het land, en Al-Gharafa, maar koos voor Al-Sadd. Het doel van Raúl lijkt duidelijk: met zijn nieuwe werkgever de Aziatische Champions League winnen.

Raúl speelde liefst zestien jaar voor Real Madrid en koos medio 2010 voor een tweejarig contract met Schalke 04. De oud-international, goed voor 323 doelpunten in 741 duels als Merengue, groeide in Duitsland uit tot een cultheld, maar zelfs het afdwingen van een Champions League-ticket kon hem niet overtuigen om langer te blijven. In Gelsenkirchen kwam hij tot veertig treffers in twee jaar tijd.

Bezig met laden …