voetbalzone

‘Al-Sadd wil zich na vier maanden ontdoen van Afonso Alves’

Daniel Cabot Kerkdijk24 jan 2010, 08:31
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2010, 08:31
Advertentie

De voetballoopbaan van Afonso Alves wordt inmiddels niet meer gekenmerkt door veel doelpunten, maar vooral door mislukte avonturen buiten de landsgrenzen. De Braziliaanse spits zou inmiddels niet meer gewenst zijn bij Al-Sadd, zijn Qatarese werkgever. De club heeft hem niet ingeschreven voor de Aziatische variant van de Champions League.

/

Qatarese media melden dat beide partijen onderhandelen over de voorwaarden voor een transfer. Alves (28) meldde zich vier maanden geleden bij Al-Sadd en leek zijn carrière in het Midden-Oosten nieuw leven in te gaan blazen. Daarvoor had hij anderhalf jaar van ploeteren achter de rug in dienst van Middlesbrough. De Engelse club betaalde een fortuin voor hem toen het de spits overnam van SC Heerenveen, waar hij furore maakte.

Alves ontpopte zich in het seizoen 2006/07 tot de absolute smaakmaker op de Nederlandse velden. Hij scoorde veel en vaak en werd begeerd door menig topclub in Europa. AZ hoopte hem te kunnen strikken, maar Middlesbrough kwam als winnaar uit de strijd. In anderhalf jaar tijd maakte Alves echter niet meer dan tien goals in 42 officiële optredens.

In september tekende hij een lucratief contract in Qatar, dat hem drie jaar aan Al-Sadd zou moeten verbinden. Bij de koploper kwam hij tot vijf basisplaatsen, zeven invalbeurten en slechts twee doelpunten. Of het daadwerkelijk van een scheiding komt, is nog niet bekend. Ook is onduidelijk of Alves terug wil keren naar Europa of zijn vaderland Brazilië.

Bezig met laden …